Δευτέρα 13 Ιουλ 2020 8:24      

Προτεραιότητα η οδική ασφάλεια | Εργασίες βελτίωσης των συνθηκών κυκλοφορίας

Στην συντήρηση της οριζόντιας σήμανσης (διαγράμμισης), στην ουσιαστική βελτίωση της αστικής διαβίωσης μέσω της υλοποίησης σημαντικών εργασιών στο οδικό δίκτυο, συμβάλλουν οι  συστηματικές παρεμβάσεις, οι οποίες εκτελούνται καθημερινά, από συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών, με έμφαση την τρέχουσα περίοδο, στη Δημοτική Ενότητα Κορινού.

Οι παρεμβάσεις

Ανάλογες παρεμβάσεις εκτελούνται σε κεντρικούς και δευτερεύοντες οδικούς άξονες στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης, όπου κριθεί απαραίτητο και κατόπιν υπόδειξης της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου. Επιπλέον, αφορούν εργασίες συντήρησης των πινακίδων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, των φωτεινών σηματοδοτών, χρωματισμού των κρασπέδων επί των διασταυρώσεων. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται επίσης, στις διαγραμμίσεις διαβάσεων στις εισόδους των σχολικών συγκροτημάτων και στις διαβάσεις των πεζών στα φανάρια κ.α.

«Προγραμματίζουμε και υλοποιούμε παρεμβάσεις για την εύρυθμη κυκλοφοριακή λειτουργία, δίνοντας προτεραιότητα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων με επίκεντρο την ασφαλή διέλευση οδηγών και πεζών κατά τη διάρκεια της  ημέρας και της νύχτας. Οι συστηματικές αυτές εργασίες υλοποιούνται όπου κρίνεται αναγκαίο, ενώ επικεντρώνονται στην οδική ασφάλεια των συμπολιτών μας και την σωστή καθοδήγηση των οδηγών μέσα από τη διευθέτηση της κυκλοφορίας» τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Ντούρος.

Βελτίωση συνθηκών κυκλοφορίας

«Οι διαγραμμίσεις αποτελούν για τον δήμο Κατερίνης προτεραιότητα, καθώς αφορούν την οδική ασφάλεια και έχουν ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αλέκος Καλτσίδης.

Οδική ασφάλεια κυκλοφορία Παρεμβάσεις Σήμανση

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top