Παρασκευή 18 Σεπ 2020 11:32      

Πρώτη και πάλι η Κεντρική Μακεδονία σε παραβάσεις

ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

ΣΤΗ ΜΗ ΧΡΗΣΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 47.908 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις: δυο παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.). Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 615 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 56 άτομα. Μία για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά σχετικές παραβάσεις.178 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως: 48 στην Κεντρική Μακεδονία, 24στη Θεσσαλονίκη, 21 στη Στερεά Ελλάδα,19 στα Ιόνια Νησιά, 18 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, εννέα στη Θεσσαλία, από οκτώ στην Πελοπόννησο, στη Δυτική Ελλάδα και στην Κρήτη, έξι στο Βόρειο Αιγαίο, από τέσσερις στην Ήπειρο και στην Αττική και μια στο Νότιο Αιγαίο.

Συνολικά 14.480 παραβάσεις

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 14.480 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 14.468 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 12 των 300 ευρώ.Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 81 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ., και βεβαιώθηκε μια παράβαση για μη χρήση μάσκας στη Μύκονο. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top