Πέμπτη 20 Σεπ 2018 11:32      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρώτη κοινή ανάβαση των συλλόγων της Πιερίας στον Όλυμπο

Οι ορειβατικοί χιονοδρομικοί φυσιολατρικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι  Πιερίας διοργανώνουν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου την  πρώτη κοινή ανάβαση των συλλόγων της Πιερίας. Η ανάβαση θα ξεκινήσει στις 9 π.μ. από το Καταφύγιο Κρεβάτια στα 1008 μ. προς την κορυφή Μπαρμπαλάς 1850 μ.

Η πορεία στο σύνολό της διαρκεί 4-5 ώρες, απαιτεί σχετικά καλή φυσική κατάσταση και χαρακτηρίζεται από έντονη κλίση αλλά και από υπέροχα τοπία του Βόρειου Ολύμπου. Σε κάθε περίπτωση οι ορειβάτες των συλλόγων θα είναι εκεί για να βοηθήσουν τον καθένα να φτάσει με ασφάλεια μέχρι εκεί που μπορεί… Στόχος δεν είναι η κορυφή αλλά η γνωριμία με την δραστηριότητα της ορειβασίας και η επαφή με την όμορφη φύση του βουνού…

Οι δράσεις 

Είναι μια ακόμα δραστηριότητα της νεοσύστατης ομάδας των συλλόγων της Πιερίας που μέσα στη χρονιά:Πραγματοποίησε την επιτυχημένη προβολή της ταινίας FROZEN AMBROSIA για τον Όλυμπο και το χειμερινό τουρισμό. Υποστήριξε και  συνέβαλε στη δημιουργία Τμήματος Συνοδών Βουνού στο ΙΕΚ Κατερίνης (είχαμε πάνω από 80 αιτήσεις υποψηφίων!). Οργάνωσε συνάντηση, στον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου, όλων των εμπλεκομένων, με σκοπό την καταγραφή σε ηλεκτρονικό μητρώο των μονοπατιών  του Ολύμπου και την δημιουργία (επιτέλους) ενός Δικτύου Μονοπατιών αντάξιου του Βουνού.  Η δράση και η προσπάθεια συνεχίζεται.

 

Ανάβαση στον Όλυμπο

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top