Τετάρτη 26 Φεβ 2020 22:33      

Πρώτο το 4ο ΓΕΛ στο μαθητικό διαγωνισμό επιστημών φυσικής χημείας βιολογίας

Το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016 διεξήχθη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών(Ε.Κ.Φ.Ε.) η πρώτη φάση του Μαθητικού διαγωνισμού E.U.S.O. 2016-17. «Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τη συμμετοχή στη 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών».
 
Ο διαγωνισμός αφορά τις δεξιότητες των μαθητών πάνω σε πειραματικές και εργαστηριακές ασκήσεις στα μαθήματα Φυσική, Χημεία και Βιολογία Λυκείου. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της ένταξης του πειράματος στη μελέτη και διδασκαλία των φυσικών επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και η ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή.
 
Οι μαθητές επέδειξαν μεγάλη υπευθυνότητα και επιδεξιότητα στον χειρισμό των επιστημονικών οργάνων και διατάξεων. Επιδόθηκαν με αξιοσημείωτο ενθουσιασμό στην πραγματοποίηση των εργαστηριακών ασκήσεων που τους ζητήθηκαν.
 
Όλες οι ομάδες ολοκλήρωσαν με αποτελεσματικότητα τις εργαστηριακές ασκήσεις.
Πρώτευσε η ομάδα του 4ου ΓΕΛ Κατερίνης που αποτελείται από τους μαθητές: Παπαφωτίου Θεόδωρο, Χατζηλεονταρή Ιωάννα, Χαραλαμπίδη Αλέξανδρο.
Την προετοιμασία των μαθητών πραγματοποίησαν οι καθηγητές του 4ου ΓΕΛ Κατερίνης.
 
Τα παιδιά της ομάδας που προκρίθηκε θα μεταβούν στην Θεσσαλονίκη για να λάβουν μέρος στον τελικό διαγωνισμό της Βορείου Ελλάδος στις 28 Ιανουαρίου 2017. Ανάλογος τελικός θα γίνει και στην Αθήνα. Από τον κάθε τελικό διαγωνισμό θα επιλεγεί μια τριμελής ομάδα μαθητών που θα συμμετάσχει στην 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών EUSO 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη της Δανίας από 7 έως 14 Μαΐου 2017.
15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών Μαθητικού διαγωνισμού E.U.S.O. 2016-17 4ο ΓΕΛ Κατερίνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top