Τετάρτη 19 Φεβ 2020 21:06      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για μόνιμους διορισμούς

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή  ο  ΣΕΠΕ  Πιερίας κηρύσσει τρίωρη στάση της ΔΟΕ, από μία έως τρεις ώρες διευκολυντική στάση εργασίας στο διδακτικό ωράριο κάθε συναδέλφου, ώστε οι εκπαιδευτικοί – μέλη του συλλόγου  να κάνουν χρήση των στάσεων εργασίας και καλεί όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 1:30μ.μ. στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Πιερίας. Επίσης ο Σύλλογός θα συμβάλλει στην κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των συναδέλφων/-ισσών που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα ή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη στις 1:00μ.μ.

Αντιεκπαιδευτικές πολιτικές

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, ιι κινητοποιήσεις του εκπαιδευτικού κόσμου αυτό το διάστημα για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία,  για εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων αποτελούν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στο σύνολο των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών που συρρικνώνουν και διαλύουν το δημόσιο σχολείο και περικόπτουν θέσεις εργασίας. Σήμερα είναι ζωτικής σημασίας για την εκπαίδευση και όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, να σπάσει η αδιοριστία, να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές  που εργάζονται στα σχολεία και  καλύπτουν μόνιμες ανάγκες και να μπει ένα τέλος στην εργασιακή ομηρία των εκπαιδευτικών.  Μόνο έτσι μπορεί να ανασάνει το δημόσιο σχολείο και να ανταποκριθεί με επάρκεια στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών.

«Δήθεν διορισμοί»

Η παρελκυστική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας για δήθεν διορισμούς τον Οκτώβρη του 2018 μετά την τέταρτη αξιολόγηση επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι μόνο με αγώνες μπορεί να ηττηθεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. 

Διεκδικήσεις

Διεκδικούμε:Μόνιμους μαζικούς διορισμούς στη εκπαίδευση με μοναδικό κριτήριο την προϋπηρεσία και το πτυχίο. Διορισμό όλων των αναπληρωτών/τριών για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις .  Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αυτά των μόνιμων. Όχι στο  προσοντολόγιο για το σύστημα πρόσληψης  Στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη τηνεπικράτεια. Μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο.  Αύξηση των δαπανών για την παιδεία.

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ΣΕΠΕ Πιερίας Διαμαρτυρία

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top