Σάββατο 22 Φεβ 2020 17:38      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρωτοβουλίες του Σεβασμιωτάτου και των νέων της Ι.Μ. Κίτρους

Και η εκκλησία δυναμικά φέτος με τις πρωτοβουλίες του Σεβασμιωτάτου και των νέων της Ι.Μ. Κίτρους και Πλαταμώνος στον αγώνα της τουριστικής προβολής του Νομού και της λαμπρής μα ξεχασμένης Ιστορίας του τόπου μας.

Και έχει τόσα να επιδείξει στα πλαίσια του θρησκευτικού τουρισμού, καθώς περιμετρικά ο Όλυμπος  σήμερα φιλοξενεί σειρά οργανωμένων μοναστηριών (με μεγάλη επισκεψιμότητα από τους πιστούς) ως διαμαντόπετρες στου Ολύμπου το βραχιόλι» όπως η Μονή  του Αγίου Διονυσίου, η Μονή του Οσίου Εφραίμ του Σύρου, η Μονή  Κανάλων, Μακρυράχης, Αγίου Γεωργίου,  η ιστορική μονή Αγίων Πάντων κ.λ.π. 

Να που οι νέοι των άλλων νομών αλλά και των άλλων  χωρών που φιλοξενούνται στην Πιερία «χορταίνουν» και με άλλης μορφής τροφή, πνευματική, θρησκευτική και ιστορική, πέρα από το μεγαλείο που παρέχει η απεραντοσύνη της θάλασσας, το γαλάζιο του ουρανού, τα καταπράσινα Πιέρια, οι όμορφες ακρογιαλιές μας και το μοναδικό κλίμα που επιτρέπει στον τόπο μας οι τριανταφυλλιές να παράγουν δύο φορές το χρόνο τριαντάφυλλα, οι κυδωνιές δύο φορές το χρόνο κυδώνια, οι αμυγδαλιές δύο φορές αμύγδαλα, οι μηλιές δύο φορές μήλα, όπως από το 1958 έγραφε και ο «Ελληνικός Βορράς» της Θεσσαλονίκης από ανταπόκριση του αείμνηστου Γ. Τσαμπούρη από τον Κολινδρό… 

 

Πρωτοβουλίες Σεβασμιώτατος Νέοι Τουριστική προβολή

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top