Παρασκευή 5 Μαρ 2021 16:04      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προβλήτα Παραλίας: Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας η επισκευή της

Εξαιρετικά πολύπλοκο αποδεικνύεται τελικά το θέμα της συντήρησης της προβλήτας στην Παραλία Κατερίνης, που χρήζει άμεσα επισκευής ενώ βρισκόμαστε προ των πυλών της τουριστικής περιόδου. Και αυτό διότι η  προβλήτα δεν φαίνεται πουθενά, δεν υπάρχει στην Κτηματική υπηρεσία, δεν υπάρχει άδεια για να γίνουν  εργασίες, και είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγει άδεια για κάτι που τυπικά δεν υφίσταται!

Έγγραφα  από το 2014 για επισκευή

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων  της Παραλίας κ. Γρηγόρης Βειδαμενίδης μιλώντας για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί τόνισε χαρακτηριστικά ότι  από το 2014 με έγγραφα τους, είχαν επισημάνει   στους αρμόδιους ότι η προβλήματα πρέπει να επισκευαστεί.  «Άρχιζε να σαπίζει το ξύλινο υπόστρωμα. Η σκάλα είναι τσιμεντένια και επί δημαρχίας Κεραμιδιώτη ζητήσαμε να γίνει πιο όμορφη. Έτσι, μπήκε το ξύλινο κιγκλίδωμα. Αυτό έγινε το 2006. Από το 2014 αρχίσαμε να στέλνουμε έγγραφα και προς το δήμο Κατερίνης,  ότι πρέπει να αλλάξει  η ξύλινη επένδυση,  γιατί άρχισαν να βγαίνουν τα καρφιά επάνω και να τραυματίζεται ο κόσμος» ανέφερε ο κ. Βειδαμενίδης .

Η αποτυχημένη προσπάθεια 

Το 2015 πάρθηκε απόφαση να γίνει η επισκευή  με τον τότε αντιδήμαρχο κ. Παπαζιώγα , σήμερα είναι ο κ. Ντούρος. Το έργο θα γινόταν τον Μάιο του 2016 πριν το Πάσχα. «Δεν έγινε γιατί άρχιζε η τουριστική περίοδος, το ξύλινο δάπεδο άρχιζε να σαπίζει ο κόσμος τραυματίστηκε από τα καρφιά, πήγαν στο λιμεναρχείο και ο λιμενάρχης την έκλεισε τελείως. Από τον Οκτώβριο παραμένει κλειστή. Εμείς πήγαμε πολλές φορές στο Λιμεναρχείο για να επιτρέψει τις εργασίες, πράγμα που δεν γινόταν εφόσον δεν υπήρχε η απαραίτητη άδεια» σημειώνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Προβλήτα από την εποχή της δικτατορίας

Η προβλήτα  έγινε το 1966 σε αντικατάσταση της παλαιότερης που είχε γίνει  το 1948 που ήταν ξύλινη και σιδερένια. Η αντικατάσταση της έγινε επί δικτατορίας, και προβλεπόταν  να γίνει 250 μέτρα και 5 μέτρα φάρδος, και έγινε αυτή που είναι σήμερα , 20 μέτρα.

Πρόσφατα έγινε μια συνάντηση εκ νέου στην Κτηματική Υπηρεσία με τους εμπλεκόμενους φορείς και τη συμμετοχή των βουλευτών κ. Σκούφα και κ. Καστόρη προκειμένου να παρέμβουν έτσι ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της άδειας. Η ανάπλαση την πλατείας στην Παραλία έχει ξεκινήσει, ο δήμος έχει χρήματα για να κάνει παρέμβαση και στην προβλήτα, ωστόσο δεν μπορεί να κάτι τίποτα εάν πρώτα δεν βγει σχετική άδεια.

Οι βουλευτές δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να λυθεί το ζήτημα με επαφές που έχουν ήδη γίνει  στην Αθήνα και βρίσκονται στο τελικό στάδιο για τις απαραίτητες υπογραφές.

Διορία μέχρι τις επόμενες μέρες

Πάντως όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Βειδαμενίδης, η διορία που δίνουν είναι μέχρι την επόμενη εβδομάδα σε διαφορετική περίπτωση όπως λέει θα αρχίσουν οι ίδιοι να την ξηλώνουν, αναλαμβάνοντας και τις ευθύνες που τους αναλογούν. 

Προβλήτα Παραλίας Επισκευές Διαμαρτυρία Τουριστικοί φορείς

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top