Τετάρτη 23 Μάιος 2018 15:52      

Προβολή ταινίας με θέμα τις μαθησιακές δυσκολίες

Στο πλαίσιο των δράσεων του Συλλόγου  Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής ( ΣΑΤΕΑ) που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με στόχο την ενημέρωση για τα θέματα που απασχολούν την Ειδική Αγωγή  και Εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία,  οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί του Ν. Πιερίας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας θα προβάλλουν στην ΕΚΑΒΗ, την Τρίτη  21 Μαρτίου και ώρα 6:00 μ.μ.,  την ταινία «Σαν αστέρια στη γη». Η ταινία  πραγματεύεται το θέμα της δυσλεξίας και των μαθησιακών δυσκολιών.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Το 2007 κυκλοφόρησε η ινδική ταινία με τίτλο «Σαν Αστέρια στη Γη» (Taare Zameen Par). Ο Ishaan, ένα δυσλεκτικό αγόρι 8-9 ετών, έχει ήδη μείνει στάσιμο στην Γ’ τάξη και αντιμετωπίζεται από την οικογένειά του  και το σχολείο ως τεμπέλης, πεισματάρης και αντιδραστικός. Οι γονείς του Ishaan αποφασίζουν να τον στείλουν εσωτερικό σε άλλο σχολείο για να «στρώσει», αλλά και εκεί ο Ishaan βιώνει καθημερινά την αποτυχία και την τιμωρία που τον ωθούν στην εσωστρέφεια και τη χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ο Ishaan πέφτει σε βαριά κατάθλιψη και εγκαταλείπει το μοναδικό πράγμα που αγαπούσε και τον ενέπνεε, τη ζωγραφική. Τελικά ένας δάσκαλος, ο Νικούμπ, ο οποίος σαν μαθητής είχε την ίδια ιδιαιτερότητα, ήταν δυσλεκτικός, ενημερώνει τους γονείς του Ishaan για τη δυσλεξία και τον βοηθάει.
Η ταινία είναι ινδικής παραγωγής (Bollywood). Ασχολείται με το θέμα της δυσλεξίας και αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική αγορά δεν επέλεξε να την αγοράσει για προβολή ούτε στους κινηματογράφους, ούτε στην τηλεόραση, ούτε να την κυκλοφορήσει σε DVD!
                                           
                                        Για το ΔΣ

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Λάμπρου Βασίλης                                          Γιάντσιου Σταματία

Προβολή ταινίας μαθησιακές δυσκολίες πρωτοβάθμια Σαν αστέρια στη γη Εκάβη

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top