Σάββατο 6 Ιουν 2020 3:54      

Πυρκαγιές: Ποσό 10 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η Βουλή στους πληγέντες

Μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική αποφάσισε ομόφωνα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Τα μέτρα 

Πρώτο μέτρο θα είναι η διάθεση ποσού ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ από τα αποθεματικά της Βουλής στον Ειδικό Λογαριασμό που άνοιξε η πολιτεία για τη στήριξη των πληγέντων.

Δεύτερο μέτρο θα είναι η χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος στα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών που άλλαξε βίαια το οικογενειακό τους στάτους μετά την ανείπωτη τραγωδία.

«Ό,τι μας ζητηθεί, θα είμαστε εδώ» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αμέσως μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την ομόθυμη απόφασή της, «στο πλαίσιο της αυτονόητης ένδειξης αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που επλήγησαν από την ανείπωτη καταστροφή».

Ο κ. Βούτσης διευκρίνισε ότι το ύψος του βοηθήματος που θα καταβληθεί στα παιδιά που έχασαν τους γονείς τους, και ενδεχομένως και άλλα μέτρα που θα χρειαστούν για την ενίσχυση των πληγέντων, θα συγκεκριμενοποιηθούν μόλις ολοκληρωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι έλεγχοι και η καταγραφή των υλικών ζημιών και θα υπάρχει πλήρης εικόνα.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι για την περίπτωση των παιδιών, ο Κανονισμός της Βουλής δεν δίνει το δικαίωμα για διαχρονική στήριξή τους, όπως προβλέπεται για παιδιά που έχασαν τους γονείς τους κατά την τέλεση των καθηκόντων τους και η Βουλή αναλαμβάνει τις σπουδές τους.

Εφάπαξ βοήθεια 

«Θα είναι μια πολύ ικανοποιητική εφάπαξ βοήθεια στο λογαριασμό κάθε παιδιού που θα χρειάζεται υποστήριξη είτε για τις σπουδές του είτε για τους μελλοντικούς όρους της ζωής του» επισήμανε ο κ. Βούτσης.

Ακόμα, ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι το Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί στο Γ΄ θερινό Τμήμα της Βουλής ειδική συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, όπου θα κληθούν φορείς αρμόδιοι για τα θέματα πολιτικής προστασίας, ώστε να παρθούν πρωτοβουλίες για την έγκαιρη αντιμετώπισή τους.

Πυρκαγιές Βουλή Πληγέντες Χρήματα

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top