Κυριακή 26 Μάιος 2019 22:46      

Ραγδαία η αύξηση στις νέες συνδέσεις φυσικού αερίου- 72% πάνω το πρώτο τρίμηνο στη Θεσσαλονίκη

Με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνονται οι νέες συνδέσεις φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη.

Κάθε ρεκόρ καταρρίπτει ο αριθμός των νέων συνδέσεων φυσικού αερίου, το 1ο τρίμηνο του 2018, για την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης–Θεσσαλίας ΑΕ (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Ήδη, τους πρώτους τρεις μήνες, οι νέες συνδέσεις φυσικού αερίου νοικοκυριών και επιχειρήσεων ανήλθαν συνολικά σε πάνω από 3.500, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 72%, συγκριτικά με το περυσινό έτος.

«Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του 1ου τριμήνου 2018 έρχονται ως συνέχεια των αποτελεσμάτων του έτους 2017, κατά το οποίο υπεγράφησαν στο σύνολο 18.975 νέες συμβάσεις σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, ενώ διανεμήθηκαν πάνω από 388 εκατομμύρια κυβικά στο δίκτυο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, ποσότητα η οποία υπήρξε η μεγαλύτερη όλων των ετών, από την ίδρυση της εταιρείας.

Επισημαίνεται ότι, κατά το ίδιο έτος, κατασκευάστηκε νέο δίκτυο διανομής που επεκτάθηκε τόσο στις υφιστάμενες, όσο και στις νέες περιοχές, κατά 84 χιλιόμετρα, ενώ επενδύθηκαν 18 εκατ. ευρώ» τονίζει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Για την περίοδο 2018-2022, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχει προγραμματίσει συνολικές επενδύσεις, ύψους 101 εκατ. ευρώ, για την ανάπτυξη των υποδομών και τη διείσδυση σε υφιστάμενες και νέες περιοχές με προβλεπόμενη νέα επέκταση του δικτύου κατά 369 χιλιόμετρα στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, συνδέοντας περισσότερους από 60.000 νέους καταναλωτές.

Οπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «στο ανωτέρω πλαίσιο, εντός του 2018, αναμένεται η σύνδεση με δίκτυο διανομής φυσικού αερίου των περιοχών της Μηχανιώνας, της Επανομής και του Νέου Ρυσίου στη Θεσσαλονίκη, όπου προβλέπονται εργασίες επέκτασης.

Σημειώνεται, ότι για την τροφοδότηση των απομακρυσμένων περιοχών με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG), αναμένεται η οριστικοποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου από τη ΡΑΕ, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές εργασίες στο Λαγκαδά και στον Τύρναβο, όπου οι αιτήσεις σύνδεσης έχουν υπερβεί τις 1.000 για κάθε περιοχή. Παράλληλα, προβλέπονται εργασίες επέκτασης δικτύου για τις περιοχές που θα συνδεθούν με CNG, όπως τα Κουφάλια και η Χαλάστρα στη Θεσσαλονίκη, η Καλαμπάκα και η Ελασσόνα στη Θεσσαλία και σε επόμενο στάδιο και άλλες απομακρυσμένες κωμοπόλεις των περιοχών της Αδείας».

Ραγδαία αύξηση Φυσικό αέριο Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top