Πέμπτη 21 Ιαν 2021 4:27      

Ράμπες και χώροι υγιεινής ΑμεΑ στα σχολεία

ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

Κ.ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ: «ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ»

Με στόχο την απρόσκοπτη πρόσβαση και εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στους χώρους των σχολείων της περιοχής ευθύνης του, πρόταση χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», προκειμένου να κατασκευασθούν ράμπες και χώροι υγιεινής για άτομα με αναπηρία κατέθεσε ο Δήμος Κατερίνης.

Εξυπηρέτηση των ΑμεΑ στα σχολεία

Ο λόγος για τον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων», όπου, επιλέξιμες δαπάνες θεωρούνται όσες αφορούν σε δράσεις κατασκευής ή προκατασκευής και τοποθέτησης ραμπών πρόσβασης των ΑμεΑ, καθώς και κατασκευής χώρων υγιεινής για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ στα σχολικά συγκροτήματα. «Με σεβασμό στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες υλοποιούμε έργα και δράσεις με κοινωνικό πρόσημο, που βελτιώνουν την καθημερινότητα για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες, με έμφαση στην προκειμένη περίπτωση στα προσβάσιμα σχολεία από όλους» τονίζει σχετικά σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Χρηματοδότηση 253.000 ευρώ

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, κατόπιν αυτοψίας που διενεργήθηκε στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Κατερίνης, για την καταγραφή των αναγκών τους και τη δυνατότητα κατασκευής ραμπών ή χώρων υγιεινής των ΑμεΑ, το αιτούμενο ποσό χρηματοδότησης είναι 253.000 ευρώ με ΦΠΑ. Το πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί το αργότερο έως το τέλος του έτους. Σχετική απόφαση υποβολής αίτησης χρηματοδότησης του έργου προς το Υπουργείο Εσωτερικών λήφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, ενώ όπως προαναφέρθηκε οι οικονομικοί πόροι προέρχονται από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.

 

AMEA Δήμος Κατερίνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top