Τρίτη 23 Ιουλ 2019 12:21      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σ. Χιονίδης: «Θα είμαι υποψήφιος και πάλι»

Ο δήμαρχος Κατερίνης για τα έργα που γίνονται 

Στα έργα που είναι σε εξέλιξη και στις χρηματοδοτήσεις που έχουν εγκριθεί, αναφέρθηκε χθες, σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.  Κ. Χιονίδης απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων  επανέλαβε  για μια ακόμη φορά ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης, έκανε λόγο για ψεύδη και προσπάθειες αποπροσανατολισμού  του κόσμου και πρόσθεσε ότι υπάρχει πρόγραμμα  για τον δήμο Κατερίνης το οποίο θα συνεχιστεί και στην επόμενη θητεία.

Για την Παιδεία 
Ο κ. Χιονίδης ξεκίνησε από την Παιδεία και όπως είπε η κατάσταση των σχολείων είναι πάρα πολύ καλή. Όλα όσα ζητήθηκαν έγιναν, είπε και πρόσθεσε ότι μέχρι τέλος της χρονιάς θα λειτουργήσει και ο χώρος για τον οποίο δεσμεύτηκε στο 3ο γυμνάσιο και λύκειο, καθώς οι μελέτες είναι έτοιμες. Φέτος έχουμε για πρώτη χρονιά την  υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων . Λίγοι δήμοι κατάφεραν να τα απορροφήσουν όλα, και εμείς έχουμε 650προνήπια, σημείωσε ο δήμαρχος.

Σε  ότι αφορά την χρηματοδότηση για παρεμβάσεις  στα σχολεία αυτή άγγιξε τις 800 χιλιάδες ευρώ,  μαζί με τον ποσό των 492 χιλιάδων ευρώ που πήρε πρόσφατα ως επιπλέον επιχορήγηση. Για ους; βρεφονηπιακούς είπε  ότι από είναι σε πλήρη λειτουργία και το 80% των δημοτών δεν πληρώνουν αφού είναι ενταγμένοι στο ΕΣΠΑ.

Πρόγραμμα ΤΕΒΑ
Αναφορά έγινε και στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ όπου ο δήμος Κατερίνης επιχορηγήθηκε με το ποσό ων 2εκ 600 χιλιάδων ευρώ, ο μόνος από τους 38 δήμους της Κ. Μακεδονίας για διανομή τροφίμων σε 7,5 χιλιάδες ανθρώπους. Ο δήμαρχος Κατερίνης αναφέρθηκε στην συνεργασία που υπάρχει με την Μητρόπολη αλλά και με άλλους φορείς της πόλης στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του δήμου. 

Ποδηλατόδρομοι 
Ο κ. Χιονίδης  παρουσίασε την μελέτη – έρευνα του πανεπιστημίου Αθήνας και του Μετσόβειου Πολυτεχνείου για το δίκτυο ποδηλατοδρόμων  και την πλήρη ανάπλαση του κέντρου. Ο ποδηλατοδρόμος θα ξεκινά από το παλιό νοσοκομείο και θα φτάνει μέχρι την υπογειοποίηση , συνδέοντας παράλληλα τις πλατείες Δημαρχείου  και Δημοκρατίας και κάθετους δρόμους όπως η Τερζοπούλου ή στα Ευαγγελικά στην οδό Νικομήδειας. Η παρέμβαση αυτή θα στοιχίσει 3 εκ ευρώ τα χρήματα όπως είπε έχουν εξασφαλιστεί  και αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες πριν  το τέλος 2018.

«Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος» 
Απαντώντας σε ερωτήσεις ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης  επανέλαβε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τον δήμο Κατερίνης , πρόσθεσε ότι κανείς από τους υποψηφίους μέχρι σήμερα δεν έχει στήριξη της Ν.Δ λέγοντας χαρακτηριστικά  «θα δούμε στο τέλος ποιος θα έχει τη στήριξη της Ν.Δ» .

Σάββας Χιονίδης Εκλογές

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top