Παρασκευή 14 Αυγ 2020 20:20      

ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ: Τώρα εκλέγουμε Δήμαρχο γι αυτό ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης, ζητώ την εντολή της πλειοψηφίας των συμπολιτών μου

Δήμαρχε πως κρίνετε το αποτέλεσμα της 1ης Κυριακής των δημοτικών εκλογών και το ποσοστό του συνδυασμού σας ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ;

Την περασμένη Κυριακή ψηφίσαμε και εκλέξαμε δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους. Εμείς παρότι είχαμε αντιπάλους τρεις δυνατούς δημοτικούς συνδυασμούς, παρότι στην εκλογική αναμέτρηση για την εκλογή των δημοτικών συμβούλων κυριαρχούν στα κριτήρια επιλογής και η συγγένεια, η φιλία, η προσωπική υποχρέωση, καταφέραμε και κερδίσαμε.

Ο Δημοτικός μας Συνδυασμός ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ έδωσε μια καλή και τίμια μάχη, συγκρατήσαμε δυνάμεις και ανανεώσαμε την δημοτική μας ομάδα. Ευχαριστώ πολύ όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού μας που με τίμησαν με τη συμμετοχή τους και συγχαίρω όλους τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, όλων των συνδυασμών και εύχομαι να ήταν για όλους μια δημιουργική εμπειρία ζωής

Εσείς προσωπικά πως διαβάζετε το αποτέλεσμα της κάλπης, ποιο είναι το μήνυμα που πήρατε;  

Δεν μασάω τα λόγια μου και το ξέρετε. Κερδίσαμε και επιβεβαιώθηκε ότι σωστά ανανεώσαμε τη δημοτική μας ομάδα. Επιβράβευσαν το έργο και τη συμπεριφορά μου όπως και το πρόγραμμα της νέας θητείας και μας έδωσαν καθαρό προβάδισμα.

Διαβάζω όμως στο αποτέλεσμα εκτός από τα μπράβο των συνδημοτών μας και τα παράπονα από παραλείψεις ή λάθη μας.. Μου είπαν Σάββα πέτυχες πολλά, μπορείς περισσότερα αλλά θέλουμε να είναι ακόμα καλύτερα.

Και εγώ μαθαίνω από τα λάθη μου και κάνω την αυτοκριτική μου. Γι αυτό μπορώ και το έχω αποδείξει ότι βελτιώνομαι και βελτιώνω και την απόδοση του Δήμου.

Την ερχόμενη Κυριακή, στις επαναληπτικές εκλογές, ποιό είναι το δίλημμα των πολιτών κ Χιονίδη;

Αυτή την Κυριακή εκλέγουμε Δήμαρχο. Οι πολίτες κρίνουν ποιος εκ των δύο διεκδικητών Σάββα Χιονίδη και Κώστα Κουκοδήμο είναι καταλληλότερος για το ρόλο και την ευθύνη του Δήμαρχου Κατερίνης. Θα συγκρίνουν την προσωπικότητα, τη γνώση, την ικανότητα και το ήθος των  δύο υποψηφίων Δημάρχων.

Δηλαδή ποιος έχει την θέληση και τη δύναμη να κρατήσει με σιγουριά και ασφάλεια το τιμόνι του Δήμου. Ποιος μπορεί να συνθέσει και να ενώσει χωρίς να χαθεί ούτε μια ώρα, ούτε μια μέρα από τη νέα θητεία. Ποιος μπορεί να εξασφαλίζει ευημερία και προκοπή για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Προσκαλέσατε τον κ. Κουκοδήμο να έχετε έναν ανοικτό δημόσιο διάλογο, ένα ντιμπέιτ, δεν το δέχθηκε και σας είπε ότι αποφεύγετε τον διάλογο, πως το σχολιάζετε;

Δυστυχώς δεν δέχθηκε και είναι η δεύτερη φορά γιατί και την 1η Κυριακή σε ντιμπέιτ στην τηλεόραση δεν ήρθε. Αλλά τώρα που διεκδικεί την θέση του Δημάρχου είναι σαν να αδιαφορεί για τη γνώμη των πολλών, σαν να μην έχει τίποτα να πει, σαν να φοβάται τι μπορεί να τον ρωτήσουν, σαν να έχει πολλά να κρύψει. Όσο για την ανακοίνωσή του τι να  πω, απάντησα αλλά αυτά τα πολιτικάντικα ακαταλαβίστικα είναι για το κοινοβούλιο κιαι όχι για το Δήμο μας, για την τοπική μας κοινωνία. Και οι απειλές, μα είναι δυνατόν να εκτοξεύει απειλές στο προσωπό μου, εμφυλιοπολεμικές ρητορικές, όπως το “ραντεβού στην κάπλη”, απίστευτο, δεν το περίμενα από τον Κώστα.

Την προγραμματική συμφωνία Νταντάμη-Κουκοδήμου πως την είδατε;

Γιατί προγραμματική συμφωνία, είδατε στις ανακοινώσεις κανένα πρόγραμμα στο οποίο συμφώνησαν; Δηλαδή ο Κώστας αρνείται την δημόσια συζήτηση και συνάπτει μυστικές συμφωνίες. Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος μάλλον νομίζει ότι απευθύνεται σε κοπάδι όταν καλεί τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους του να διαλέξουν τον Βουλευτή της ΝΔ που προλόγισε ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Επίσης πρέπει να κατανοήσουν και οι δύο ότι ο Δήμαρχος δεν χρειάζεται την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου για να ασκεί τα καθήκοντα του. Δεν γνωρίζουν την αυτοδιοίκηση αλλά θα μπορούσαν να διαβάσουν το νόμο και να μην προσθαφαιρούν δημοτικούς συμβούλους. Εκτός και το κάνουν γιατί τους συμφέρει και θέλουν να ξεγελάσουν τους συνδημότες μας.

 Τέλος πάντων όπως και να έχει εγώ δεν κρατώ κακίες. Την επόμενη μέρα όλοι όσοι επιδιώκουν το κοινό καλό, το καλό του Δήμου Κατερίνης θα δουλέψουμε ενωμένοι. Αποκλεισμένοι θα είναι στο Δημοτικό συμβούλιο όσοι επιδιώκουν κέρδος, χρήμα, δόξα και κομματικά κέρδη στην πλάτη των δημοτών.

Την δημοσιοποίηση της θέσης του Θανάση Λιακόπουλου που προτείνει ελεύθερα οι πολιτικοί του φίλοι να επιλέξουν ποιός είναι καταλληλότερος για Δήμαρχος Κατερίνης, πως την σχολιάζετε;

Καθαρή θέση, δεν περίμενα κάτι λιγότερο από τον Θανάση. Ανεξάρτητα τις διαφωνίες μας σε επιμέρους θέματα, ενίοτε δημιουργικές διαφωνίες, είναι καθαρό παιδί. Και πιστός στις αρχές του.

Δήμαρχε τι μήνυμα στέλνετε στους δημότες για την Κυριακή;

Καταρχήν να έρθουν να ψηφίσουν, να συμμετέχουν. Ανεξάρτητα ποιόν δημοτικό σύμβουλο ψήφισαν την 1η Κυριακή και από ποιόν δημοτικό συνδυασμό τώρα αποφασίζουν ποιόν Δήμαρχο θέλουν. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Ας αναλογιστούν πως έγιναν όλα αυτά που καθημερινά βιώνουμε, ας αναλογιστούν πόσο καλυτέρευσε η ζωή μας. Όλα αυτά έγιναν με πολλή δουλειά. Δουλειά που χρειάζεται στη νέα θητεία για να μην χαθεί ούτε μία ώρα ούτε μία ημέρα. Αλλαγή δεν είναι να βάλουμε σε κίνδυνο ότι πετύχαμε και ότι μπορούμε αλλά να βελτιώνουμε αυτό που έχουμε ειδικά όταν κατά κοινή ομολογία είναι καλό.

Και τι ζητάτε κ. Χιονίδη από αυτούς;

Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης, ζητώ την εντολή των πολλών να συνεχίσω. Και υπόσχομαι ότι κάθε μέρα εγώ θα γίνομαι καλύτερος, ο Δήμος Κατερίνης αποτελεσματικότερος.

Το σπουδαιότερο είναι ότι με σιγουριά και ασφάλεια θα έχουν όλοι οι συμπολίτες ευκαιρίες προκοπής ζώντας σε ένα Δήμο που πρωταγωνιστεί κατά κοινή ομολογία στην Μακεδονία και τη χώρα.

 

 

 

 

 

 

Σάββας Χιονίδης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top