Τρίτη 22 Σεπ 2020 20:14      

Σε δύο παράλληλους δρόμους η εξουσία στην Πιερία..

Σε δύο  παράλληλους δρόμους – που δεν συναντιούνται και δεν τέμνονται πουθενά, κινείται η εξουσία στην Πιερία, κυρίως η αυτοδιοικητική. Θέλουν τον κόσμο «ενεργό πολίτη» αλλά υποκριτικά. 

Για παράδειγμα, κάνουμε κάτι προτάσεις από τις φιλόξενες στήλες , επί χρόνια στον κάθε αναγνώστη για αισθητική αναβάθμιση της πόλης, αλλά ούτε καν έδειξαν – δύο μήνες τώρα – ότι τις διάβασαν… 

Μιλήσαμε για άστοχη απόφαση για απαγόρευση να αναρτούν κηδειόχαρτα σε στύλους της ΔΕΗ, όπως π.χ. γίνεται ανέκαθεν στη Θεσσαλονίκη, αλλά ματαίως. 

Ζητούμε εξηγήσεις γιατί η αίθουσα δεξιώσεων μένει χρόνια τώρα κλειστή στο Β΄ νεκροταφείο προς μεγάλη ταλαιπωρία των οικείων και φίλων των νεκρών και πάλι ματαίως… 

Ζητούμε, προσωπική  συνάντηση, εδώ και δύο μήνες ως ενεργοί πολίτες να αναφέρουμε  τα παράπονα στο Δήμαρχο, αλλά δυστυχώς αναμένουμε στο ακουστικό μας, παρά το γεγονός ότι 3 φορές στην είσοδο του πεζοδρόμου στη Μεγάλου Αλεξάνδρου υποστήκαμε άγρια επίθεση από 3 μαντρόσκυλα, που όρμησαν καταπάνω μας, (ίσως δασκαλεμένα, γιατί ασκούμε – χρόνια τώρα - κριτική στην Εξουσία ή απλή Παρ- ουσία ή Απ-ουσία. 

Κι ύστερα έχουν άδικο όσοι λένε ότι δεν υπάρχει χρόνος για τέτοια, γιατί στο Δημαρχείο ψάχνουν σε βάθος για οικονομικά σκάνδαλα με πλειάδα δημοσίων υπαλλήλων του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Έτσι, και μια κάποια ικανοποίηση εισπράττει ο Πολίτης (ίσως), και ο αποπροσανατολισμός από τα καθημερινά προβλήματα του Κατερινιώτη «παίρνει άριστα».

Κι όμως πέρασε η εποχή που ο κόσμος, «έτρωγε κουτόχορτο». 

Αυτή η τηλεόραση είναι πράγματι, όπως είχε προβλέψει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ΚΑΙ ευχή ΚΑΙ κατάρα…

Γ.Ρ.

Άρθρα απόψεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top