Κυριακή 5 Ιουλ 2020 13:36      

Σε δύο θέματα «σκάλωσε» το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης

Δύο  ήταν τα θέματα στα οποία «σκάλωσε» το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης κατά τη συνεδρίαση του τη Δευτέρα 23/10/2017.

Το ένα αφορούσε στη φετινή διοργάνωση του Χριστουγεννιάτικου χωριού, το οποίο πέρυσι άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, έγινε με την σύμφωνη γνώμη όλου του Δημοτικού Συμβουλίου και την αρωγή μιας εταιρείας από τα Τρίκαλα η οποία είχε την τεχνογνωσία πάνω στο αντικείμενο.

Η συμμετοχή της e-trikala και φέτος στη διοργάνωση βρήκε αντίθετους τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, για το λόγο ότι δεν θεωρεί απαραίτητη την  παρουσία  πλέον ενός εργολάβου, αφού δεν έχει κάτι να προσφέρει,  άλλωστε αυτό αποσαφηνίστηκε και κατά την περσινή διαδικασία.

Επιπλέον δεν έχει γίνει απολογισμός πεπραγμένων και οικονομικός, ώστε να υπάρχει εικόνα του τι έγινε και ποιές ήταν οι ατέλειες της περσινής διοργάνωσης ώστε φέτος να αποφευχθούν.  Απορία υπήρξε και για το ύψος του προϋπολογισμού, που είναι παρόμοιος με αυτόν του 2016. Δεδομένου ότι οι υποδομές που δημιουργήθηκαν κατά την περσινή διοργάνωση θα χρησιμοποιηθούν και πάλι, πως εξηγείται το ίδιο ποσό, σημείωσαν.

Ο Νίκος Παπαζιώγας που εισηγήθηκε το θέμα, διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα παρουσιαστεί ο απολογισμός, πράγμα που δεν ήρε   τις ενστάσεις   των κ. Ν. Μακρίδη, Γ. Κυριακίδη, Γν. Χαϊλατζίδου, Μπ. Παπαδόπουλου, και για άλλα προβλήματα που προέκυψαν όπως η  εθελοντική συμμετοχή εργαζομένων στην διοργάνωση.   Η Ροδή Ελευθεριάδου παρατήρησε ότι η πρώτη διοργάνωση έγινε με προσπάθεια από όλους  και στέφθηκε με επιτυχία, το ίδιο πρέπει να γίνει και πάλι τόνισε ο Αλ. Γιουμίδης.

Έχουμε το καλύτερο πάρκο χρωμάτων με μεγάλη επισκεψιμότητα είπε ο Ν. Παπαζιώγας.  Τελικά η e- trikala θα προσφέρει και πάλι τις υπηρεσίες της, και ελπίζουμε  σε νέες παραγωγικές ιδέες για το καλό της πόλης και των κατοίκων της.

Το άλλο ευαίσθητο θέμα, ήταν αυτό που αφορά στην απόφαση της κατεδάφισης των αναψυκτήρια HAVANA, Φάρος και WET BEACH BAR’,  και για τα οποία αναλώθηκε επί ώρα το δημοτικό συμβούλιο, χωρίς να είναι ικανοποιητικά τα επιχειρήματα που να δικαιολογούν την απόφαση.

Το θέμα ήλθε για πρώτη φορά προς συζήτηση σε Δημοτικό Συμβούλιο του Ιουνίου. Τότε πάρθηκε η απόφαση για την κατεδάφιση για την οποία υπήρχε η δυνατότητα υποβολής ένστασης από όποιον  είχε έννομο συμφέρον, σημείωσε ο Λάζαρος Ντόντης, τώρα βρισκόμαστε στη διαδικασία υλοποίησης της απόφασης. Ο Δήμος διαβεβαιώνει ότι τήρησε τυπικά τη διαδικασία με κοινοποιήσεις προς τους ενδιαφερόμενους, χωρίς να υπάρξει ενδιαφέρον.
Αντιρρήσεις για την κατεδάφιση εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Μακρίδης, Γ. Κυριακίδης,  και για το λόγο ότι δεν ακούστηκε η άποψη της τοπικής κοινότητας πάνω στο θέμα.

Η παρουσία των ενοικιαστών των αναψυκτηρίων  ευαισθητοποίησε τα αντανακλαστικά των δημοτικών συμβούλων.  Ενδεχομένως να είναι σωστή η απόφαση να γκρεμιστούν  τα παλιά αναψυκτήρια και να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι σωστό να προσβάλλονται άνθρωποι, να γίνονται αναφορές σε προσωπικά δεδομένα.

Μπορούμε να είμαστε αυστηροί με τη διαδικασία, να επαναφέρουμε στη θέση τους διαφωνούντες και φωνασκούντες, αλλά όχι να ευτελίζουμε ανθρώπινες αξιοπρέπειες. Ο Δήμαρχος Κατερίνης δεν έπρεπε να αφήσει αυτή τη συνεδρίαση στην τύχη της. Η παρουσία του, και ο τρόπος που χειρίζεται τα πράγματα δεν θα επέτρεπε εκτροπές.
 

Δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top