Τετάρτη 27 Μάιος 2020 16:36      

Σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις για την ολοκλήρωση του 2ου δακτυλίου της Κατερίνης

Αναβαθμισμένη οδική ασφάλεια, ελεύθερη και συνεχής ροή της κυκλοφορίας, έλεγχο των υψηλών ταχυτήτων αναμένεται να διασφαλίσει, η λειτουργία ισόπεδου κυκλικού κόμβου στην οδό Κασσάνδρου, οι εργασίες κατασκευής και διαμόρφωσης του οποίου ολοκληρώθηκαν.

Πρόκειται για κομμάτι, με το οποίο ολοκληρώνεται ο 2ος δακτύλιος της πόλης (οδοί: Κίτρους, Θεσσαλονίκης, Τερζοπούλου, Αγίας Παρασκευής, Πόρρου Αλεξανδρή, Επισκόπου Μακαρίου Κίτρους, Νοσοκομείου, 7ης Μεραρχίας, Σβορώνου, Εθν. Αντιστάσεως, Κίτρους),  και αφορά στη λειτουργία κυκλικού κόμβου, στην συμβολή της οδού Κασσάνδρου με τις οδούς Βακάλη και Κίτρους.

Οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου κυκλικού κόμβου, περιελάμβαναν επίσης, ανάλογη διαμόρφωση των πεζοδρομίων και κρασπέδων στις παραπάνω οδούς.

Η λειτουργία του κόμβου δεν θα έχει μόνο κυκλοφοριακά οφέλη. Θα αναβαθμίσει ευρύτερα τα εν λόγω οικοδομικά τετράγωνα, καθώς παράλληλα με την κατασκευή των κρασπεδορείθρων δημιουργήθηκαν θέσεις στάθμευσης, χώροι πρασίνου σε νησίδες, καθώς και διαπλατύνσεις πεζοδρομίων.

Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες, θα ακολουθήσει ασφαλτόστρωση στο τμήμα μεταξύ των δυο κυκλικών κόμβων (οδοί Κασσάνδρου & Θεσσαλονίκης).

'Οπως είναι γνωστό όλοι οι οδοί του δακτυλίου γίνονται πλέον διπλής κυκλοφορίας, με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Στην Κατερίνη έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι η λειτουργία των κυκλικών κόμβων που έχουμε υιοθετήσει είναι η ενδεδειγμένη λύση προκειμένου η διέλευση των οχημάτων να διεξάγεται χωρίς καθυστερήσεις και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Στα συγκεκριμένα σημεία, όπου πλέον λειτουργεί ο κόμβος σημειώνονταν μποτιλιαρίσματα κατά τις ώρες αιχμής και κυκλοφοριακά προβλήματα. Μέσω του νέου κυκλικού κόμβου αναβαθμίζεται η οδική ασφάλεια και ταυτόχρονα επιτυγχάνεται συνεχής και χωρίς εμπόδια ροή της κυκλοφορίας».

Επιπλέον, σε τμήμα της οδού Αγίας Παρασκευής και συγκεκριμένα στην συμβολή της με τις οδούς Παρμενίωνος & Λαχανά, το αμέσως προσεχές διάστημα θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια, τα οποία θα διαμορφωθούν με κυβόλιθους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το οδόστρωμα στα σημεία που προαναφέρθηκαν θα επανακατασκευαστεί και θα ασφαλτοστρωθεί, ενώ το συνολικό μήκος του 2ου δακτυλίου θα διαγραμμιστεί με ανακλαστική βαφή.
«Ευχαριστώ τους συμπολίτες μας, οι οποίοι δείχνουν υπομονή και κατανόηση, για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για την καθημερινότητά μα» σημειώνει από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρυσόστομος Κυραιλίδης, ο οποίος συντονίζει τις εργασίες.

Τέλος, ο προϋπολογισμός εκτέλεσης των εργασιών ανέρχεται σε 88.500 ευρώ με Φ.Π.Α.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Δακτύλιος Κατερίνης Παρεμβάσεις 'Εργα διαμόρφωσης
Scroll to Top