Σάββατο 23 Ιουν 2018 15:29      

Σε πλήρη ενεργοποίηση ο Δήμος για την αντιμετώπιση του χιονιά

Με συντονισμένες ενέργειες, με το μηχανολογικό εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει να παρεμβαίνει, όπου απαιτείται, αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκύπτουν από την επιδείνωση του καιρού, ο Δήμος Κατερίνης.

Και χθες  από νωρίς το πρωί, συνεργεία καθαρίζαν συνεχώς τους δρόμους, προκειμένου να λειτουργήσουν  ομαλά οι συγκοινωνίες, οι 9 αλατιέρες και τα 3 βυτιοφόρα με αλατόνερο, έδιναν  έμφαση στο δακτύλιο της πόλης, σε οδούς, που οδηγούν σε υπηρεσίες, όπως π.χ. το ΙΚΑ ή σε εγκαταστάσεις παραγωγικών φορέων και εν συνεχεία σε μικρότερους δρόμους.

Παράλληλα, ο Δήμος, όπως επισημάνθηκε και στη διάρκεια της σύσκεψης που, υπό τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα  της Τρίτης στο Δημαρχείο, βρίσκεται σε διαρκή και άμεση επικοινωνία με την Αντιπεριφέρεια  Πιερίας και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του τόπου, για τον σχεδιασμό δράσης, καθ όλη τη διάρκεια της  ημέρας.

Επιπλέον, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης καλεί του δημότες, να προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

  • Να καθαρίζουν το πεζοδρόμιο τους.
  • Όσοι κατέχουν στεγασμένους χώρους στάθμευσης, να τους χρησιμοποιούν και να μη σταθμεύουν επί της οδού, προκειμένου να διευκολύνεται ο καθαρισμός από τα μηχανήματα αποχιονισμού του Δήμου.
  • Να φροντίζουν για την προστασία των σωληνώσεων του νερού από τον παγετό.

Επίσης, παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι να προβούν προληπτικά στην προμήθεια ικανής ποσότητας ζωοτροφών και λοιπόν εφοδίων για τα ποιμνιοστάσιά τους.

Τέλος, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι πολίτες, καλώντας τον τηλεφωνικό αριθμό 11123  μπορούν να αναφέρουν στις υπηρεσίες του Δήμου οιοδήποτε σχετικό με την κακοκαιρία ζήτημα αντιμετωπίζουν ή εντοπίζουν.

Δήμος Κατερίνης Αντιπεριφέρεια Πιερίας Σάββας Χιονίδης Γραφείο Πολιτικής Προστασίας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top