Δευτέρα 13 Ιουλ 2020 7:38      

Σε σύσκεψη με τους φορείς του αγροτικού κόσμου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης

Ο Υπουργός ενημέρωσε τους αγρότες της Πιερίας για τις εξελίξεις της ελληνικής γεωργίας, μετά τη νέα ΚΑΠ και άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς τους.

Απαντώντας σε ερωτήσεις στη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί τους, ο κ. Βορίδης είπε ότι «η όλη ιδέα στον αρχικό σχεδιασμό του μέτρου της εξισωτικής ήταν να δώσουμε χρήματα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές οι οποίες στους ανθρώπους πού μένουν εκεί προκειμένου να συνεχίσουν να μένουν εκεί».

Αυτό, είπε ο υπουργός, «επί ΣΥΡΙΖΑ μετετράπη σε επιδοματική πολιτική». « Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε τον πραγματικό γεωργό, τον πραγματικό κτηνοτρόφο , θέλουμε να στηρίξουμε αυτόν πού πραγματικά παράγει , θέλουμε να στηρίξουμε το εισόδημα αυτού του ανθρώπου. Εμείς θα στοχεύσουμε σε αυτό».

Για τους Γενικούς και Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ & ΤΟΕΒ), ο υπουργός υπογράμμισε: «Θα κάνω μια ρύθμιση για τις προσλήψεις στους ΤΟΕΒ & ΓΟΕΒ , αυτό θα μπει στο νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς που συζητείται αυτή την εβδομάδα».

Όπως τόνισε ο υπουργός, «θα γίνει νομοθεσία με την οποία θα διευκρινίζεται ότι για μεν τούς ορισμένους χρόνου πού απασχολούνται και προσλαμβάνονται στους ΤΟΕΒ & ΓΟΕΒ αυτοί θα προσλαμβάνονται με βάση τον εσωτερικό κανονισμό του,για δε τους αορίστου πού πρόκειται να προσληφθούν, αυτοί θα πηγαίνουν με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ».

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμη και στην ιδέα για την σύσταση ενός είδους αγροτικού ΚΕΠ, λέγοντας πως «η βασική ιδέα όταν καταλήξει αυτό θα είναι να υπάρχει ένα σημείο στο οποίο ο παραγωγός θα μπορεί να έχει όλες τις υπηρεσίες».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσε,επίσης,ότι, μέχρι τον Ιούνιο του 2020 θέλει να νομοθετήσει οδηγία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top