Δευτέρα 25 Ιαν 2021 22:11      

Σε θέσεις κλειδιά οι… σωματοφύλακες του Αλέξη Τσίπρα

Μπορεί ο ανασχηματισμός που αποφάσισε ο πρωθυπουργός να μην ήταν σαρωτικός, ωστόσο αποφάσισε να τοποθετήσει σε θέσεις «κλειδιά» πρόσωπα της νέας γενιάς, τους λεγόμενους «φρουρούς» του Τσίπρα οι οποίοι θα τραβήξουν «κουπί» μέχρι τις επικείμενες εκλογές.

Πρόκειται για μία ομάδα νέων, μεταξύ 30 και 45 ετών, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε κομβικές θέσεις στην κυβέρνηση ενώ κάποιοι εξ αυτών έχουν αναλάβει αντίστοιχες θέσεις στο κόμμα ή την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ο πρωθυπουργός στον ανασχηματισμό που προηγήθηκε δεν αξιοποίησε τον… πάγκο του ΣΥΡΙΖΑ.  Επέλεξε τη γενιά των 40άρηδων, πρόσωπα προερχόμενα από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, με καλές σπουδές τα οποία αναμένεται να διαδραματίσουν σημαίνοντα ρόλο την προσεχή περίοδο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο Τσίπρας με την αξιοποίηση αυτών των στελεχών, θέλει να ενισχύσει το αφήγημά του, ότι δηλαδή, ο ίδιος και το κόμμα του πρεσβεύουν το νέο έναντι του παλαιού δικομματισμού.

Η  «γενιά Τσίπρα» μετά και τον προχθεσινό ανασχηματισμό κατέκτησε μεγαλύτερο ζωικό πολιτικό χώρο ενώ πολλά από τα άτομα που περιλαμβάνονται στους «σωματοφύλακες» του πρωθυπουργού παρέμειναν στο κυβερνητικό σχήμα όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η επιλογή του πρωθυπουργού να τοποθετήσει πρώτο τη τάξει υπουργό τον 41χρονο Αλέξη Χαρίτση  (Εσωτερικών)  δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς το εν λόγο υπουργείο θα έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις επικείμενες εκλογές. Στην κυβέρνηση, από το υπουργείο στο οποίο ήθελε να συνεχίσει το έργο του, παρέμεινε ο Νίκος Παππάς ο οποίος βρίσκεται στο στενό «πυρήνα» του περιβάλλοντος Τσίπρα όπως και η 33χρονη Έφη Αχτσιόγλου και ο 40χρονος υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Τα νέα πρόσωπα
Η «φρουρά» του πρωθυπουργού αυξήθηκε στο νέο κυβερνητικό σχήμα με πρόσωπα όπως αυτό της 30χρονης Κατερίνας Νοτοπούλου (υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης), του 33χρονου Στάθη Γιαννακίδη (υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ) και του Λευτέρη Κρέτσου (υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής).

Πώς σηματοδοτείται το νέο; 
Κατά τα λοιπά, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να εξηγήσει στο κόμμα του αλλά και στους ψηφοφόρους του ενόψει των εκλογών – όποτε και αυτές αν γίνουν – πως σηματοδοτείται το νέο που θέλει να προσδώσει στην κυβέρνηση έναντι του παλαιού δικομματισμού όταν στο νέο υπουργικό συμβούλιο βρήκαν θέση στελέχη από το παλαιό ΠΑΣΟΚ αλλά και από τη Δεξιά.
Θα πρέπει δηλαδή, πέρα από τις προφάσεις περί ανοιγμάτων σε άλλους πολιτικούς χώρους, να πει για ποιον λόγο ήταν αναγκαία η προσθήκη της Κατέρινας Παπακώστα στο υπουργικό συμβούλιο η οποία πριν από καιρό είχε παρομοιάσει τους μετανάστες με κατσαρίδες. Να εξηγήσει επίσης γιατί επιλέχθηκαν για το νέο σχήμα πρόσωπα που έχουν ταυτιστεί με το παλαιό ΠΑΣΟΚ, όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Μάρκος Μπόλαρης, και όχι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερείσματα στη βάση του κόμματος, όπως ο Νίκος Φίλης.

 

Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ Πολιτικά

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top