Σάββατο 19 Ιαν 2019 12:05      

Σειρά ντοκιμαντέρ για τον Όλυμπο της Αθηνάς Κρικέλη

Η  πολυσυζητημένη παραγωγή σειράς ντοκιμαντέρ για τον Όλυμπο,  της Ελληνίδας ταλαντούχου film maker Aθηνάς Κρικέλη, με την σκηνοθετική επιμέλεια και διεύθυνση φωτογραφίας  του Δημήτρη Ζησόπουλου ολοκληρώθηκε!!
Οι προβολές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου ζει και εργάζεται η κυρία Αθηνάσ Κρικέλη για παραγωγές στο παγκόσμιο National Geographic και συμμετέχει ως κριτικός σε πολλά φεστιβάλ της Νέας Υόρκης.
Όταν έφυγε από την Ελλάδα με το ντοκιμαντέρ για τον Όλυμπο υποσχέθηκε πως όταν επιστρέψει θα φέρει τουλάχιστον 3 βραβεία ! Τελικά  επέστρεψε  με τα διπλάσια από συμμετοχές του ντοκιμαντέρ σε αξιόλογα φεστιβάλ των Ηνωμένων Πολιτειών..
Πριν από δύο χρόνια καλοκαίρι του 2016 πραγματοποιήθηκε η προβολή του πρώτου επεισοδίου στο φεστιβάλ Ολύμπου σε ειδική εκδήλωση , φέτος πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός όλου αυτού του ανεκτίμητου κόπου και τέχνης των δύο βασικών συντελεστών  που με την προσφορά τους αναδεικνύουν το μυθικό βουνό των θεών από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα.
Σπουδαίοι συνεργάτες από την Ελλάδα και την Αμερική εξήγησαν και τεκμηρίωσαν  το φαινόμενο Όλυμπος,  ενώ η κ. Κρικέλη και ο κ.Ζησόπουλος κατέγραψαν  με έναν ξεχωριστό και υπέροχο τρόπο  το αιώνιο βουνό που αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς .
Η ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΩΣΗ
Το περασμένο Σάββατο  μία  ξεχωριστή βραδιά πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείο LITOCHORO RESORT AND SPA με την ευγενική φιλοξενία της κυρίας Ευγενίας Λεμονοπούλου.  Η Αθηνά Κρικέλη μετά από το χαιρετισμό  αναφέρθηκε στην συμβολή του ντοκιμαντέρ στον τόπο της Πιερίας και στο τουριστικό γίγνεσθαι  της περιοχής. Επίσης παρουσίασε τα βραβεία που συγκέντρωσε η προβολή στις USA και φυσικά αναφέρθηκε στους συνεργάτες της τολμηρής αυτής παραγωγής αξιολογώντας  το  ψυχικό και πνευματικό κόστος όλων των συντελεστών.
Την εκδήλωση χαιρέτησε  η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου, που μαζί με τον Αντιδήμαρχο Κατερίνης τίμησαν αυτή την σπουδαία καλλιτεχνική προσπάθεια.

Σημασία έχει ότι όλη αυτή η δημιουργία θα αποτελέσει ένα σημαντικό μέσον επικοινωνίας και δράσης για την ιστορία τον πολιτισμό και  τουρισμό της Πιερίας πάντα με την ιδιωτική πρωτοβουλία και τον εθελοντισμό ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού μας.

Συγχαρητήρια στην διοργάνωση που επιμελήθηκε  η οικοδέσποινα του συγκροτήματος Ευγενία Λεμονοπούλου και για τη δεξίωση που ακολούθησε μετά την τιμητική βραδιά.

Aθηνά Κρικέλη Όλυμπος

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top