Κυριακή 5 Ιουλ 2020 0:02      

Σχέδιο πληρωμής φόρου αγροτών σε 6 αντί 3 δόσεις

Για όλους τους φορολογούμενους θα ισχύει η αλλαγή, εφόσον βέβαια δεχτούν τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών, οι δανειστέςΟ φόρος εισοδήματος θα αρχίσει να εξοφλείται από τους φορολογουμένους κατά τα πρότυπα του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή σε περισσότερες και σε μηνιαίες, αντί για διμηνιαίες, δόσεις.

Εφόσον τελικά το σχέδιο της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών γίνει αποδεκτό από τους δανειστές, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος τον Ιούλιο και την τελευταία τον Δεκέμβριο.

Στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι ο μικρός αριθμός δόσεων δυσκολεύει τους φορολογούμενους. Παραθέτει δε τα τελευταία στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με τα οποία το 2017 δεν πληρώθηκαν φόροι συνολικού ύψους 10,87 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών υπάρχουν και άλλες αλλαγές στο πεδίο της φορολογίας. Ειδικότερα, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των τεκμηρίων διαβίωσης. Στόχος της επανεξέτασης είναι να εντοπιστούν παράμετροι οι οποίες είναι αναποτελεσματικές στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Αγρότες Αγροτικά Πληρωμή φόρων Δόσεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top