Δευτέρα 10 Αυγ 2020 21:25      

Σχολή γονέων: "Το μεταναστευτικό πρόβλημα και οι συνέπειές του"

Με ομιλητή τον πρώην υπουργό και πρώην Δήμαρχο Πειραιά κ. Ανδρέα Ανδριανόπουλο  και θέμα «Το Μεταναστευτικό πρόβλημα» συνεχίστηκαν οι ομιλίες της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την περασμένη Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης.  Στην αρχή της εκδήλωσης η Χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών υπό την διεύθυνση του  μαέστρου  Ευθύμιου Μαυρίδη τραγούδησε τραγούδια των συνθετών Χατζηδάκι, Θεοδωράκη και Λοίζου. Ο Πρόεδρος της Σχολής Γονέων κ.Κωνσταντίνος Κορομπίλης «τίμησε» τον μαέστρο κ.Μαυρίδη με αναμνηστική πλακέτα για την πολύτιμη συνεισφορά του στον Πολιτισμό της Πιερίας.

Ανεξέλεγκτη ροή πολιτικών και οικονομικών προσφύγων

Στην αρχή της ομιλίας του ο  κ. Ανδριανόπουλος  αναφέρθηκε στο νόημα, το περιεχόμενο και τη σημασία  του όρου «Μεταναστευτικό πρόβλημα». Μίλησε για μια ανεξέλεγκτη και συνεχή ροή πολιτικών και οικονομικών προσφύγων που εγκαταλείπουν τις χώρες τους λόγω των πολιτικών συρράξεων και διαφόρων άλλων αιτίων και αναζητούν μια καλύτερη τύχη στις ευρωπαϊκές κυρίως χώρες. Το κυριότερο χαρακτηριστικό αυτών των ανθρώπων είναι ότι στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι Μουσουλμάνοι.

 Μετά εστίασε το θέμα του, στις συνέπειες που έχει για την Ευρώπη και ιδιαίτερα  τη χώρα μας.  Αναφέρθηκε στο ζήτημα της καταγραφής των προσφύγων, στο πρόβλημα του ασύλου και τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργούνται από τη διακίνηση και την εκμετάλλευσή του προβλήματος από σκοτεινά κέντρα.

     Στη συνέχεια έκανε μια θεωρητική ανάλυση του φαινομένου. Είπε ότι είναι αδύνατο να οδηγηθεί σε δρόμο σωτηρίας μια χώρα όταν ο λαός σχεδόν καθημερινά βομβαρδίζεται με μηνύματα ανεδαφικής συμπαράστασης κι ευαισθησίας. Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις και τις τύχες κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης το βέβαιο είναι πως τα άρθρα, τα ρεπορτάζ και τα σχόλια των μέσων μαζικής ενημέρωσης αλλά και οι σελίδες των κοινωνικών δικτύων είναι πλημμυρισμένα από απόψεις και εκδοχές που προπαγανδίζουν μια περίεργη  πολιτική ορθότητα αλλά και εκδοχές επιθετικές απέναντι στην λογική, την ελευθερία και την ανοιχτή κοινωνία.  Υπονοείται πως τα ανοιχτά σύνορα και η ελεύθερη διακίνηση πολιτών αφορά την αυθαίρετη μετακίνηση χιλιάδων μουσουλμάνων προσφύγων από την Αφρική και την Μέση Ανατολή προς κάθε γωνιά της Ευρώπης. Από πότε όμως κάποια τέτοια πρόθεση περιλαμβάνεται στην Συνθήκη της Ρώμης; Όλα αυτά δεν είναι παρά αποτελέσματα μιας ανόητης 'πολιτικά ορθής' συμπεριφοράς που συγχέει τα πράγματα και προετοιμάζει τις κοινωνίες της Δύσης για τον οριστικό τους θάνατο. Γιατί αποτελεί ευθύνη της Ευρώπης και της Δύσης γενικότερα το συμμάζεμα των συνεπειών των εμφύλιων σπαραγμών και των εξοντωτικών θρησκευτικών πολέμων ανάμεσα σε φανατικούς που περιφρονούν τις αξίες της Δύσης γενικότερα; Μήπως - όπως διατείνονται κάποιοι - λόγω αποικιοκρατικού παρελθόντος ορισμένων δυτικών δυνάμεων; Είναι δυνατόν παρόμοιοι ισχυρισμοί να προέρχονται από Άραβες και άλλους μουσουλμάνους των οποίων η υπόσταση οφείλεται σε κατακτητικούς πολέμους και σε βίαιους εξισλαμισμούς; Τα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα δεν οφείλονται, όπως πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, στην είσοδο βαρβαρικών φύλων από τον Βορρά αλλά στις κατακτητικές επιδρομές των μουσουλμάνων Αράβων από την Ανατολή και τον Νότο. Δεν είναι τυχαίο πως ολόκληρη η Βόρεια Αφρική αποτελούσε για αιώνες το μήλο της έριδος για τις αυτοκρατορίες της Μεσογείου (λ.χ. Καρχηδόνα) και βούλιαξαν στην παρακμή και το περιθώριο μόλις πέρασαν, μέσω βίαιων πολέμων, στα χέρια των Αράβων και του Ισλάμ.. Όταν οι θεωρητικοί της Αλ Καίντα και οι προπαγανδιστές του Σαλαφισμού (μουσουλμανική προγονολατρεία) επιμένουν για την ανασύσταση της ισλαμικής κυριαρχίας από την Ισπανία μέχρι την Ινδονησία είναι φανερό πως αναφέρονται σε Αραβικές κατακτήσεις και στην βίαιη επιβολή του Ισλάμ από τον μεσαίωνα μέχρι αρκετά πρόσφατα..  Και τι αποικιοκρατικό παρελθόν έχουν στη Μέση Ανατολή κράτη όπως το Βέλγιο, η Ισπανία, χώρες της Σκανδιναβίας, η Αυστρία, η Γερμανία κα, προς τις οποίες όμως κατευθύνονται τα κύματα των μεταναστών η στο έδαφος των οποίων πραγματοποιούνται πράξεις τρομοκρατίας και σφαγές αμάχων; Όλα αυτά όμως αποτελούν ψιλά γράμματα για τις επιλεκτικές ευαισθησίες των παραδόπιστων  μέσων ενημέρωσης της Δύσης και ιδιαίτερα της χώρας μας.

   Την ομιλία του κ. Ανδριανόπουλου παρακολούθησαν ο αναπληρωτής Δημάρχου Κατερίνης Κατερίνης κ. Λεμονόπουλος, Ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κατερίνης κ.Λιακόπουλος, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Παπαζήσης, ο πολιτευτής κ. Δ.Μπέης, ο πρώην Δήμαρχος Κατερίνης κ. Τερζόπουλος, ο πρώην Επιμελητής Ανηλίκων και Επίτιμος Πρόεδρος δικηγόρος κ. Δημηνάς και πλήθος κόσμου.

Σχολή Γονέων Μεταναστευτικό πανεπιστήμιο Κατερίνης Ανδρέας Ανδριανόπουλος Κατερίνη Κωνσταντίνος Κορομπίλης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top