Παρασκευή 20 Απρ 2018 10:03      

Σχολή Γονέων: Μουσικοθεατρική παράσταση "ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ"

Η χορωδία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας υπό την διεύθυνση του κ. Δημ. Καραμούζα και σε συνεργασία με τους Μελωδούς της Παράδοσης ανεβάζουν για πρώτη φορά το επικό έργο «ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ» μετά την  επιτυχημένη παράσταση τους «Ερωτόκριτος». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) στις 19:00 και όπως πάντα η είσοδος είναι Ελεύθερη.

 

 Δυο λόγια για το έργο.

Ο Επικός ήρωας Διγενής Ακρίτας ψυχομαχεί. Βρίσκεται στην δίνη της αδήριτης και αμείλικτης φυσικής νομοτέλειας. Το γεγονός είναι συγκλονιστικό. Αυτό καταδείχνεται με την συμμετοχή της φύσης στο δράμα. Ένας θνητός με υπερφυσικές δυνάμεις, πρόκληση στην μοίρα του, παγιδεύεται από τον ανελέητο χάροντα, που ζηλόφθονα και ύπουλα θα του αφαιρέσει την ζωή, καταφέροντας του θανάσιμο τραύμα. Έτσι θα αποκατασταθεί η νόμιμη τάξη που απειλήθηκε από την υπερφυσική διάσταση του ήρωα.

 

 Συντελεστές της Παράστασης

  • Μουσικό Σύνολο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.
  • Μελωδοί της Παράδοσης: Δρανίδου Άννα, Ράδης Σπύρος, Αποστολίδης Νίκος, Κωστόπουλος Γεώργιος, Νικολοπούλου Ελένη, Αμανατίδης Σωτήρης, Αμανατίδης Γεώργιος.
  • Καλλιτεχνική Διέθυνση: Καραμούζας Δημήτριος
  • Σκηνοθετική Επιμέλεια: Τσεντίδου Γιώτα
  • Μετάφραση κειμένου: Καραμέλιος Γεώργιος
  • Ηθοποιοί: Εμμανουέλα Μαργιούλα, Ραφαηλίδης Γεώργιος, Κοντσές Γεώργιος, Γιαννίκη Όλγα, Σαμαρά Έφη, Σπυριδοπούλου Δώρα.
  • Αφήγηση: Γαργαγέτα Χριστίνα
Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης ΕΚΑΒΗ Διγενής Ακρίτας Μελωδοί της Παράδοσης Μουσικό σύνολο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top