Τρίτη 26 Ιαν 2021 22:55      

Σήμερα στην Κατερίνη η θεατρική παράσταση "Το Σύμπαν του Αϊστάϊν"

Δύο πράγματα είναι άπειρα, η ανθρώπινη βλακεία και το Σύμπαν, αν και για το Σύμπαν δεν είμαι σίγουρος».  …Ο Επιστήμονας, Ο Άνθρωπος και το Σύμπαν.

Η ιστορία του ανθρώπου που άλλαξε τον κόσμο και ανέτρεψε όλες τις συμβατικές γνώσεις γύρω από το σύμπαν. Η ιστορία του ανθρώπου που καταφέρνει να μεταμορφωθεί από ένα δυσλεκτικό παιδί, σ’  ένα επαναστατημένο παλληκάρι... Από έναν εκκεντρικό επιστήμονα, σ’ ένα πνευματικό γκουρού.

Η ιστορία του ανθρώπου που καταφέρνει να διαβάσει τη σκέψη του δημιουργού του σύμπαντος και να ανατρέψει το σύμπαν του Νεύτωνα. Και όπως συνήθιζε να λέει ο ίδιος «δύο πράγματα είναι άπειρα, η ανθρώπινη βλακεία και το Σύμπαν, αν και για το Σύμπαν δεν είμαι σίγουρος».

Η ζωή του ήταν μοιρασμένη ανάμεσα στην πολιτική, τις γυναίκες και τις εξισώσεις. Βέβαια, η μεγάλη του ερωμένη ήταν η έρευνα, όπου μπορούσε να περνάει μέρες μαζί της και πάλι ο χρόνος να μην του φτάνει.

Βρισκόταν σε μόνιμη κατάσταση συναγερμού….. ένιωθε σαν άλογο που έπρεπε να τρέχει συνέχεια, κάπνιζε σαν τσιμινιέρα, κοιμόταν λίγο και έτρωγε χωρίς να σκέφτεται…. καθώς η φήμη του τον έκανε όλο και πιο «ανόητο».

Μία σύμπαν…. τικη   κωμωδία, όπου αν  ακολουθήσουμε τους κανόνες της αρχαίας τραγωδίας, η ζωή του είναι τα Χορικά,  οι γυναίκες του η Παράβαση, το σύμπαν  τα Επεισόδια και Έξοδος η έρευνα.
 
Κείμενο- Σκηνοθεσία: Θανάσης Θεολόγης
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Ροδίτης
Σκηνικά- Κοστούμια: Κώστας Καυκαρίδης
Περούκες: Γιώργος Σκένδρος
Φωτογραφίες: MATH STUDIO
Επιμέλεια αφίσας: Παναγιώτης Λοϊζίδης
 
Πρόσωπα Έργου:

Άλμπερτ Αϊνστάιν:   Φυσικός νομπελίστας, Θανάσης Θεολόγης
Έντουαρντ Αϊνστάιν:  Γιος του Άλμπερτ Αϊνστάιν,  Μέμος Κοέν
Μιλέβα Μάριτς:   Πρώτη σύζυγος του Άλμπερτ Αϊνστάιν,  Αναστασία Γκολέμα
Μαξ Πλανκ:   Φυσικός Νομπελίστας και Φίλος του Άλμπερτ Αϊνστάιν,  Μέμος Κοέν Έλεν Ντούκας:  Γραμματέας του Άλμπερτ Αϊνστάιν,Αναστασία Γκολέμα
Tηλέφωνα επικοινωνίας 6944 332449 ή 6932 110221

Θεατρική παράσταση Συνεδριακό Κέντρο ΕΚΑΒΗ

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top