Παρασκευή 15 Φεβ 2019 21:45      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκόπια: Ζητούν αποζημιώσεις από την Ελλάδα

«Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ’ άνεβει στο κρεβάτι» λέει μια παροιμία και δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη εφαρμογή από την παρακάτω είδηση.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της σλαβικής εφημερίδας «Τέλμα», οι αυτοαποκαλούμενοι «Μακεδόνες» της «Μακεδονίας του Αιγαίου» ζητούν αποζημιώσεις από την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα: «Ούτε στη Συμφωνία των Πρεσπών- μεταξύ της πΓΔΜ και Ελλάδας, ούτε στο δημοψήφισμα που θα γίνει για την αλλαγή του ονόματος, έχει αναγραφεί κάτι για τους «Μακεδόνες από το τμήμα της «Μακεδονίας του Αιγαίου».

«Πάνω από 10 χιλιάδες αγωγές έχουν υποβληθεί στο Δικαστήριο του Στρασβούργου, απαιτώντας αποζημίωση από τα ακίνητα των προγόνων τους στην Ελλάδα, τα οποία υπολογίζονται σε περίπου 10 δισ. ευρώ.
Αυτή τη θέση διατύπωσαν κατά την 5η ετήσια συνάντησή τους, οι απόγονοι των Σλάβων που πολέμησαν για μια αυτόνομη «Μακεδονία» στη βόρεια Ελλάδα.

Η συνάντηση έγινε στο χωριό Μπρεστ του Στιπ.

Οι σλαβικές οργανώσεις ανακοίνωσαν ότι ακολουθούν, επίσης, μια στρατηγική για το θέμα των περιουσιών των προγόνων τους, την οποία θα παρουσιάσουν το Σεπτέμβριο».

Σκόπια Ελλάδα Μακεδονία Ονομασία Αποζημιώσεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top