Κυριακή 26 Μάιος 2019 19:01      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σοφία Σακοράφα στο Ο.Β.: "Ο ΣΥΡΙΖΑ συμβιβάστηκε απόλυτα με το κατεστημένο πριν καν διαπραγματευτεί."

Η Σοφία Σακοράφα είναι  πρόσωπο γνωστό στο πανελλήνιο αρχικά για την πορεία της στον αθλητισμό ή μάλλον στον πρωταθλητισμό όπου πέτυχε  17 φορές πανελλήνιο ρεκόρ στο ακόντιο.

Η πολιτική της πορεία ήταν εξίσου επιτυχημένη. 

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθήνας με 33.503 σταυρούς προτίμησης στις εκλογές του 2007) καθώς και στις εκλογές του 2009). 

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη 6 Μαΐου [[[2010]] για το νομοσχέδιο σχετικά με το μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. και για τα έκτακτα μέτρα που υποχρεώθηκε να πάρει η χώρα για να μην χρεοκοπήσει, διαγράφτηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς δήλωσε «παρούσα» μαζί με τον Γιάννη Δημαρά και τον Βασίλη Οικονόμου που επίσης δήλωσαν «παρών», ξεφεύγοντας από την κομματική γραμμή που είχε ορίσει ο αρχηγός του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου.

Στις εκλογές του Μαΐου του 2012 και του Ιουνίου του 2012, εξελέγη βουλευτής Β' Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, πρώτη σε σταυρούς (71.407) από τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στην εν λόγω περιφέρεια. 

Στις Ευρωεκλογές του 2014 εξελέγη ευρωβουλευτής με το ίδιο κόμμα. 

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2015 ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της από την ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Αυτή είναι η Σοφία Σακοράφα. Δυναμική και ασυμβίβαστη. Σε μας παραχώρησε  μια συνέντευξη εφ’ όλης της  ύλης και έδωσε το στίγμα της για τη σημερινή Ελλάδα και Ευρώπη. 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 

Έχετε μάθει να καταρρίπτεται ρεκόρ. Για πιο ρεκόρ αγωνίζεστε τώρα;
Η ενασχόληση μου με τον αθλητισμό, από πολύ μικρή ηλικία, με δίδαξε δύο βασικά πράγματα. Πρώτον  ότι το μεγαλύτερο ρεκόρ είναι η καθημερινή αναμέτρησή σου με τον εαυτό σου και το ξεπέρασμα των αδυναμιών σου. Και δεύτερον ότι δεν πρέπει να βάζεις όρια στους στόχους σου. Επιτρέψτε μου να ανατρέξω στη Ελληνική μυθολογία και να αναφερθώ στον Οδυσσέα. Η Οδύσσεια περιγράφει ακριβώς αυτή την διαδικασία, τη συνεχή μάχη , τον διαρκή αγώνα , να ξεπερνάς τα εμπόδια που σου παρουσιάζονται στην πορεία για τον στόχο που έχεις βάλει. Μόνο που η ιστορία σταματά στο φτάσιμο στην Ιθάκη. Κανείς δεν έμαθε τίποτα για το μετά του μυθικού αυτού ήρωα. Αυτό προσπάθησα να αποφύγω, να θεωρήσω ότι έφτασα κάπου  και  τέλειωσε το ταξίδι μου. Πιστεύω ότι ακόμα και όταν πετυχαίνουμε τους στόχους μας πρέπει να συνεχίζουμε να αγωνιούμε και να αγωνιζόμαστε και για να τους περιφρουρήσουμε  αλλά και για να τους χρησιμοποιήσουμε σαν σκαλοπάτι για το επόμενο βήμα. Το ταξίδι λοιπόν  δεν τελειώνει ποτέ.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στην σημεριμή έντυπη έκδοση του ΟΒ

Συνεντεύξεις Σοφία Σακοράφα

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top