Σάββατο 24 Αυγ 2019 12:20      

«Σωτηρία» της κυβέρνησης οι πλειστηριασμοί

Σε ένα ιδιαίτερο σταυροδρόμι βρίσκεται η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς από την προεκλογική εξαγγελία «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και τις διαδηλώσεις εναντίον των πλειστηριασμών, τώρα σπεύδει να βρει λύσεις ώστε να διεξαχθούν κανονικά.

Η κυβέρνηση αναζητά λύσεις για να ξεμπλοκάρουν οι πλειστηριασμοί προκειμένου να μην υπάρξει κανένα ζήτημα στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης πριν το τέλος του έτους, κάτι που ενδεχομένως να οδηγούσε σε νέα ανακεφαλαίοποίηση των τραπεζών.

Το θέμα πλέον αντιμετωπίζεται ως αρκετά σοβαρό από την κυβέρνηση, μετά και τις επισημάνσεις του Μάριο Ντράγκι στο πρόσφατο Eurogroup, όπου ο πρόεδρος της ΕΚΤ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να βρει λύσεις ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα των κόκκινων δανείων και της αποχής των συμβολαιογράφων.

Ο υπ οικονομικών

Από πλευράς Ελλάδας, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δεσμεύτηκε για την ομαλή διεξαγωγή τους, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος προανήγγειλε σειρά κυβερνητικών πρωτοβουλιών για το θέμα.

Έτσι, το θέμα οδηγήθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ο οποίος θα έχει με τους εκπροσώπους των συμβολαιογράφων το μεσημέρι της Τετάρτης, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να προχωρήσει η διαδικασία.

 

Υπουργείο Οικονομικών Πλειστηριασμοί Τρίτη Αξιολόγηση

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top