Σάββατο 19 Ιαν 2019 14:32      

Σταθάκης: "Οι διαπραγματεύσεις για τη ΔΕΗ θα διαρκέσουν μέχρι το φθινόπωρο"

 «Θα διασφαλίσουμε πλήρως τις θέσεις εργασίας και τον ρόλο της ΔΕΗ ως κεντρικού πυλώνα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας», τονίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σε αποκλειστική του συνέντευξη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ σημειώνοντας όμως ότι οι σχετικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για τη ΔΕΗ δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν σύντομα αλλά θα διαρκέσουν τουλάχιστον ως το Φθινόπωρο! 

Συγκεκριμένα στην ερώτηση για το τι έχει πετύχει μέχρι τώρα η ελληνική πλευρά στη διαπραγμάτευση, ο Υπουργός Ενέργειας ανέφερε: «Πρώτον, καταφέραμε να αποκλείσουμε τη συζήτηση για το σύνολο των μονάδων της ΔΕΗ. Δεύτερον, πετύχαμε να αποκλείσουμε την ιδέα της αποκλειστικής συμμετοχής ιδιωτών.

Τρίτον, δεν υπάρχει κάποια δέσμευση σχετικά με τη δομή του σχήματος, δηλαδή το ποιες μονάδες θα αφορά. Τέταρτον, στην πορεία των συζητήσεων, που θα διαρκέσουν μέχρι το φθινόπωρο, θα συμμετέχει η κυβέρνηση, η ΔΕΗ και οι θεσμοί. Μέσα από τις συζητήσεις αυτές, που θα γίνουν με πλήρη διαφάνεια, θα αποσαφηνιστεί ο τρόπος που θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση της απόφασης του Ευρωδικαστηρίου». 

Η «Μικρή» ΔΕΗ

Ο κ. Σταθάκης υπενθύμισε ότι το σχέδιο της «μικρής» ΔΕΗ, που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προέβλεπε οριζόντια πώληση περίπου του ενός τρίτου της ΔΕΗ: μονάδων λιγνιτικών, υδροηλεκτρικών και φυσικού αερίου. «Εμείς από την αρχή υποστηρίζουμε ότι το μόνο θέμα που συζητάμε είναι η εφαρμογή των αποφάσεων που αφορούν τους λιγνίτες», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε επικρίνωντας την πολιτική της ΝΔ ότι «επέλεξε να επαναφέρει τις θέσεις της πρόσφατα, και μάλιστα την ημέρα που εμείς διαπραγματευόμασταν στις Βρυξέλλες με τους θεσμούς». 

Τέλος όσον αφορά τις ανησυχίες της ΓΕΝΟΠ για το ενδεχόμενο αδυναμίας καταβολής των μισθών μέσα στη χρονιά ο κ. Σταθάκης παρέπεμψε στις ανακοινώσεις της διοίκησης της ΔΕΗ λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα.  

Γιώργος Σταθάκης ΔΕΗ διαπραγματεύσεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top