Κυριακή 5 Απρ 2020 13:22      

Στη βιβλιοθήκη της μονής Αγίου Διονυσίου τα δύο νέα βιβλία του Γ. Ράπτη

Στη Μονή του Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο, την Κυριακή των Βαΐων η ακολουθία ήταν κατανυκτική και ο κόσμος βίωνε τη μοναστηριακή διάσταση της θρησκευτικής μας ζωής. Ο γέροντας Μάξιμος στη γνωστή του τακτική να επικαιροποιεί τα μηνύματα της κάθε θρησκευτικής γιορτής, έχει δημιουργήσει εκλεκτό και σταθερό ακροατήριο.

Στο πνεύμα του Προσκυνηματικού Τουρισμού, είναι γραμμένα τα δύο τελευταία βιβλία του Γ.Ρ. συνεργάτη της εφημερίδας μας, «Οι Σταγόνες Ιστορίας της Πιερίας», με τα Μοναστήρια της Παρολύμπιας περιοχής, το ρόλο τους στο παρελθόν ως κρησφύγετα και ορμητήρια αρματολών, και έδρες ανεφοδιασμού, σε περίοδο πολέμου, και ψυχικής ανάτασης και αρματωσιάς στους ταραγμένους καιρούς, όπου πάμπολλοι συμπατριώτες αναζητούν καταφύγια ηρεμίας και λύτρωσης. 

Αυτά αναπτύχθηκαν την Κυριακή των Βαΐων «στην Τράπεζα» της Μονής, σε μια μικρή εκδήλωση, όπου ο συγγραφέας πρόσφερε στον Γέροντα Μάξιμο, τα νέα θρησκευτικά αλλά και τα ιστορικά βιβλία για τη Βιβλιοθήκη της Μονής του Αγίου Διονυσίου. Εξάλλου έχει προγραμματιστεί εκδήλωση παρουσίασης των θρησκευτικών αυτών πονημάτων στο «Αρχονταρίκι» της Μονής από τον καθηγητή της Βυζαντινολογίας του Α.Π.Θ. Βασίλη Κατσαρό, γνώριμο επιστήμονα περιοχής στο κοινό της Πιερίας και της χώρας ευρύτερα…
 

Βιβλίο Γιώργος Ράπτης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top