Σάββατο 23 Ιαν 2021 6:08      

Στην 32η «Philoxenia 2016»ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου θα συμμετάσχει στην 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia 2016», στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου 2016 φιλοξενούμενος στο Περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.  Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia 2016», που διοργανώνεται από την ΔΕΘ-HELEXPO, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  αποτελεί το κύριο σημείο συνάντησης  των επαγγελματιών του τουρισμού και φιλοξενίας στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. 

Ενημέρωση για το έργο και τις δράσεις
Στο περίπτερο 13 σταντ 69 οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν  για τις οικολογικές αξίες της Προστατευόμενης Περιοχής,
για τα προγράμματα και τις δράσεις του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου στην περιοχή ευθύνης του,  αλλά και για τη δυνατότητα επίσκεψής τους στο Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για τους εμπορικούς επισκέπτες την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου από τις 10.00 έως τις 20.00, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή θα είναι ανοιχτή και για το κοινό.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου ιδρύθηκε το έτος 2002 με το Ν. 3044/2002 και άρχισε να λειτουργεί το 2003. Διοικείται από 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο όπου εκπροσωπούνται Φορείς της Κεντρικής Διοίκησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας. Οι αρμοδιότητες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου καθορίζονται από το άρθρο 15 του Ν. 2742/99 και μεταξύ άλλων είναι:  η ενημέρωση, εκπαίδευση και κατάρτιση του πληθυσμού σε θέματα διαχείρισης  και  προστασίας  των  περιοχής,  η  συστηματική  παρακολούθηση  των περιβαλλοντικών παραμέτρων της προστατευόμενης περιοχής, η φύλαξη κ.α. Τα γραφεία του Φορέα βρίσκονται στο Κέντρο Πληροφόρησης Ολύμπου στο Λιτόχωρο.

 

Διαχείριση Εθνικού Δρυμού Ολύμπου Φορέας Διαχείρησης 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia Ενημέρωση

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top