Πέμπτη 9 Ιουλ 2020 17:55      

Στην Κατερίνη και σε όλη τη Β. Ελλάδα «χτυπούσε» σπείρα διαρρηκτών

Έφτασαν τις 25 οι διαρρήξεις που είχε διαπράξει η εξαμελής σπείρα η οποία εξαρθρώθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Εορδαίας και διαπιστώθηκε ότι χτυπούσε σε όλα τα μήκη και πλάτη της βόρειας Ελλάδας! Άλλες δυο “δουλειές” της  εξιχνιάστηκαν στα Γρεβενά.

Το ιστορικό 

Εκεί, οι πέντε άνδρες ηλικίας από 19 ως 40 χρόνων και η 24χρονη συνεργός τους είχαν “χτυπήσει” δυο σπίτια στις 16 Μαρτίου παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα με αιχμηρό αντικείμενο. Από αυτό μιας 65χρονης είχαν αρπάξει μετρητά ύψους 1.800 ευρώ και κοσμήματα, ενώ στο δεύτερο σπίτι ενός 61χρονου δεν είχαν βρει κάτι αξίας για να κλέψουν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών. 

Οι έρευνες και τα νέα  στοιχεία 

Με την εξάρθρωση της σπείρας, είχαν εξιχνιαστεί αρχικά 18 διαρρήξεις σπιτιών. Από αυτές, 13 είχαν γίνει στην Πτολεμαΐδα, δυο σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και άλλες τρεις σε Ξάνθη, Κατερίνη και Ιωάννινα, όλες με την ίδια μεθοδολογία. Στη συνέχεια εξιχνιάστηκαν άλλες πέντε σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Ξάνθης, της Κατερίνης και των Ιωαννίνων.  Η λεία των δραστών σε μετρητά και κοσμήματα ξεπερνούσε τα 130.000 ευρώ!

 

Διαρρήξεις διαρρήκτες Αστυνομία Ληστείες Σπείρα διαρρηκτών

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top