Παρασκευή 27 Νοε 2020 19:14      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην Κατερίνη ο Προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσουμπέλης

«Οι πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση μας βυθίζουν στην ύφεση και όχι στην ανάπτυξη»  σημείωσε μεταξύ άλλων ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσουμπέλης  κατά τη διάρκεια συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί, ενόψει της απεργίας στις 24 Νοεμβρίου.

Συνοδευόμενος από το Γενικό Σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ Λάζαρο Φυρινίδη ο κ. Κουτσουμπέλης ήταν από το πρωί χθες στην Κατερίνη προκειμένου να ενημερώσει τον κλάδο για τα αιτήματα της απεργίας. Όπως είπε,  η  κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ γίνεται με φόντο τα εργασιακά, για τα οποία,  το επόμενο διάστημα κυβέρνηση και δανειστές ετοιμάζουν νέες ανατροπές που θα έχουν ως αιχμές την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, τη διεύρυνση και γενίκευση της ελαστικοποίησης και της εκ περιτροπής εργασίας.

Όλα τα ζητήματα ανοιχτά λέει η ΑΔΕΔΥ

«Από ότι φαίνεται δυστυχώς ανοίγουν και άλλα ζητήματα όπως το φορολογικό, μιλάμε για περεταίρω μείωση του αφορολόγητου, όπως και το ασφαλιστικό το οποίο είναι ανοιχτό επειδή η κυβέρνηση έχει ψηφίσει τον κόφτη» ανέφερε ο κ.Κουτσουμπέλης. Όπως τόνισε ο κόσμος είναι «κουμπωμένος» και αυτό το  εισέπραξε στην περιοδεία που έκανε αφού όπως είπε η επιλογή που έχουν  είναι από το «κακό στο χειρότερο».

Έχουμε φτάσει στο σημείο να λένε οι συνάδελφοι τουλάχιστον να μην χάσω την δουλειά μου,  ανεξάρτητα από τις μειώσεις που υφίστανται, τόνισε χαρακτηριστικά ενώ παραδέχτηκε ότι οι σχέσεις με την ΓΣΕΕ δεν είναι στο καλύτερο σημείο για αυτό και δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν στην ημερομηνία της κινητοποίησης με αποτέλεσμα η ΓΣΕΕ να την προγραμματίσει στις 8 Δεκεμβρίου.

Κυβέρνηση Ύφεση Ανάπτυξη ΑΔΕΔΥ Γενικό Σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ Κουτσουμπέλης Εργασιακά κατώτατος μισθός μείωση του κατώτατου μισθού Δανειστές Απολύσεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top