Σάββατο 24 Αυγ 2019 11:32      

Στην Πιερία οι πρόξενοι Κύπρου, Τσεχίας, Φινλανδίας, Καναδά, Ιορδανίας, Λουξεμβούργου


Ο πρόξενος της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη dr Martin Ladislau Salamon γοητευμένος από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις ομορφιές της Πιερίας αλλά και τις άριστες εντυπώσεις από την συνεργασία με τον ΟΡ.ΦΕ.Ο. το καλοκαίρι του 2016, όπου η γειτονική χώρα αποτέλεσε την τιμώμενη χώρα του τελευταίου Φεστιβάλ Ολύμπου, προσκάλεσε στην Πιερία το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Φεβρουαρίου  συναδέλφους του άλλων προξενείων, σε διήμερο γνωριμίας και συνεργασίας.
 Έτσι βρέθηκαν στην Πιερία  οι πρόξενοι των κρατών, Κύπρος, Τσεχία, Φινλανδία, Καναδάς, Ιορδανία, Λουξεμβούργο, οι οποίοι μετά την επίσκεψή τους το πρωινό της Κυριακής στο αρχαιολογικό μουσείο του Δίου, συναντήθηκαν στη συνέχεια σε γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρη Παπαχρήστο και το γενικό γραμματέα Νικόλαο Πασχαλούδη.


  Η  συζήτηση αφορούσε κυρίως  τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου, τις  προοπτικές ευρύτερων συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο, τις εντυπώσεις από τις μέχρι τώρα τιμώμενες χώρες του θεσμού, αλλά και τις  φυσικές ομορφιές της Πιερίας, όπως και τις  δυνατότητες ανάπτυξης της.
Κύπρος η τιμώμενη χώρα


  Οι κ. Παπαχρήστος και Πασχαλούδης είχαν  διεξοδική συζήτηση με τον πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας Αντώνιο Μανδρίτη, μιας και η μεγαλόνησος θα είναι η τιμώμενη χώρα του 46 Φεστιβάλ Ολύμπου 2017, με την επίτιμη πρόξενο της Τσεχίας  Margarita Ignatidou της οποίας η χώρα προτάθηκε ως τιμωμένη του έτους 2018 και με τον dr.Martin Ladislau Salamon γύρω από τα τεκταινόμενα της συνεργασίας την απελθούσα χρονιά.


  Μάλιστα ο τελευταίος προσκάλεσε τον ΟΡ.ΦΕ.Ο. να παραβρεθεί στην ολομέλεια των προξενικών αρχών που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, όπου ο Ρουμάνος διπλωμάτης θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της συνεργασίας της χώρας του με το Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου.
  Στο τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του Οργανισμού Γρηγόρης Παπαχρήστος στο πλαίσιο της διαφαινόμενης συνεργασίας, επέδωσε στην επίτιμη πρόξενο της Τσεχίας Margarita Ignatidou το λεύκωμα των σαράντα χρόνων της διαδρομής του Φεστιβάλ Ολύμπου. 

πρόξενοι Κύπρου Φεστιβάλ Ολύμπου πρόξενος Τσεχίας πρόξενος Φινλανδίας πρόξενος Καναδά πρόξενος Ιορδανίας πρόξενος Λουξεμβούργου Dr Martin Ladislau Salamon

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top