Κυριακή 27 Σεπ 2020 13:05      

Στις 31 Αυγούστου τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ

Στις 31 Αυγούστου θα αναρτηθούν στις μερίδες των φορολογουμένων στο taxisnet τα φετινά ειδοποιητήρια και η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί από τους 6,3 εκ, φορολογούμενους ως το τέλος Σεπτεμβρίου.  Φέτος η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε πέντε δόσεις: η πρώτη στο τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία ως το τέλος του Ιανουαρίου του 2018.

Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ:

Η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2017 δεν θα είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή, 18 Αυγούστου, στις 11:00 π.μ., και μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης – ανάρτησης των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2017 και το άνοιγμα των τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2017.

Η ανάρτηση των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού θα πραγματοποιηθεί μέχρι την 31η Αυγούστου.

Η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 2018, δεν θα είναι διαθέσιμη στις 18/8, μεταξύ 11:00 και 15:00.

Όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του Περιουσιολογίου (όπως το Πιστοποιητικό ΕΝ.Φ.Ι.Α., υποβολές δηλώσεων Ε9 ετών 2010-2016), θα είναι διαθέσιμες κανονικά, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.

Φόρος σε πλασματικές αντικειμενικές

Λειτουργώντας με τη λογική της αναβολής και της καθυστέρησης, η κυβέρνηση κατάφερε να περάσει στο μνημόνιο τη μετάθεση της ημερονηνίας για την ευθυγράμμιση των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές των ακινήτων ως το τέλος του έτους κάτι που σημαίνει ότι και αυτή η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει ουσιαστικά με βάση τις αντικειμενικές αξίες του 2007 (εποχή φούσκας), οι οποίες αναπρασμόστηκαν το 2016, οριζόντια και χωρίς μελέτη.

Παρότι οι αρμόδιες επιτροπές εργάζονται για τον καθορισμό των νέων αντικειμενικών αξιών επί των οποίων θα υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ του 2018 (που θα πρέπει και πάλι να αποδίδει έσοδα 2,65 δισ. ευρω), επί της ουσίας κανείς δεν θέλει ακόμη να αγγίξει την καυτή πατάτα της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών με βάση τις εμπορικές τιμές όπως έχει ζητήσει του Συμβούλιο τις Επικρατείας (ΣτΕ).

ΑΑΔΕ ΕΦΚΑ Δόσεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top