Δευτέρα 26 Οκτ 2020 14:04      

Στο εδώλιο έξι άτομα για απάτη με εικονικά τιμολόγια αγροτικού συνεταιρισμού της Πιερίας

Την παραπομπή έξι ατόμων σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, για υπόθεση παράνομων επιστροφών ΦΠΑ με πλαστά τιμολόγια, ύψους 3,2 εκατ. ευρώ, με επίκεντρο τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κορινού Πιερίας, εισηγείται προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ο αντεισαγγελέας, Νίκος Καλλίδης.

Η υπόθεση και η έρευνα

Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορά το διάστημα 2001-08 και άρχισε να ερευνάται όταν οι φορολογικές αρχές εντόπισαν εικονικά τιμολόγια για δήθεν συναλλαγές με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ).

Από την έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι κατά την επίμαχη περίοδο είχαν υποβληθεί, μέσω του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορινού, εκατοντάδες πλαστές αιτήσεις που συνοδεύονταν από εικονικά τιμολόγια για επιστροφή ΦΠΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές αιτήσεις περιελάμβαναν ανύπαρκτα πρόσωπα.

 Η εισήγηση του αντιεισαγγελέα Εφετών

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο αντεισαγγελέας Εφετών Νίκος Καλλίδης εισηγείται προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του εν λόγω Αγροτικού Συνεταιρισμού κατά το υπό διερεύνηση διάστημα, δύο υπάλληλοί του, όπως επίσης δύο άτομα που δήθεν εκπροσωπούσαν αγρότες.

Τα βασικά αδικήματα που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο αφορούν την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ, την απάτη και την πλαστογραφία σε βάρος του Δημοσίου.
Για την παραπομπή των εμπλεκόμενων προσώπων ή μη σε δίκη θα αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο με την έκδοση βουλεύματος.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Κορινού Αντιεισαγγελέας Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top