Παρασκευή 22 Μαρ 2019 9:09      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Λιτόχωρο hotspot χωρητικότητας 4.000 ατόμων!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το θέμα της δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή του Λιτοχώρου, αφού σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης από σήμερα Δευτέρα έως και την Κυριακή 13 Μαρτίου  θα είναι έτοιμα 14 νέα hotspots συνολικής χωρητικότητας 17.400 ατόμων. 

Σε αυτά περιλαμβάνεται και χώρος φιλοξενίας στο Λιτόχωρο, ο οποίος όπως αναφέρεται θα είναι έτοιμος μετά τις 15 Μαρτίου και όπως προβλέπεται θα είναι χωρητικότητας 4.000 ατόμων!

Να θυμίσουμε ότι την Παρασκευή 4 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο Δίου-Ολύμπου σε έκτακτη συνεδρίασή του πήρε απόφαση για έκδοση ψηφίσματος με το οποίο θα δηλώνει την αντίθεσή του στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων εντός των ορίων του (http://olympiobima.gr/ektakti-synedriasi-dimotikoy-symvoylioy-dioy-olympoy).

Ήδη υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής και περαιτέρω αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν εκ νέου έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου.

Πού θα είναι τα νέα hotspots

Δημιουργούνται 15 νέοι χώροι φιλοξενίας προσφύγων, συνολικής χωρητικότητας 17.400 ατόμων, οι οποίοι ενδέχεται να είναι έτοιμοι και εντός της εβδομάδας. Τέσσερις εξ αυτών θα κατασκευαστούν στην Αττική και οι υπόλοιποι έντεκα σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. 

Λιτόχωρο Δήμος Δίου-Ολύμπου Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Hotspot
Scroll to Top