Κυριακή 28 Φεβ 2021 6:05      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο "σφυρί" βγάζει το ΤΑΙΠΕΔ παραθαλάσσια έκταση 49 στρεμ. στον Κορινό

Στην εκποίηση έκτασης 49 στρεμμάτων στην παραθαλάσσια περιοχή του Κορινού από το ΤΑΙΠΕΔ και στη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του Ταμείου με σκοπό την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης, αναφέρονται με χθεσινό δελτίο τύπου οι βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα οι Μπέττυ Σκούφα, Χάρης Τζαμακλής και Στέργιος Καστόρης τονίζουν πως στηρίζουν την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Δ.Κ. Καλλιθέας, με την οποία ζητείται η ανάκληση της απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς σε αντίθετη περίπτωση "θα ακυρωθεί το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στην ακτή και στη θάλασσα χιλιάδων πολιτών".

Οι βουλευτές προσθέτουν πως έλαβαν τη δέσμευση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ ότι το θέμα θα επανεξεταστεί, ενώ συζητήθηκαν και οι δυνατότητες αξιοποίησης και άλλων ακινήτων του Ταμείου στην Πιερία.

Η ανακοίνωση των βουλευτών

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν τα ακόλουθα:

"Την Παρασκευή 12-2-2016 οι βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν στην Αθήνα με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιο Πιτσιόρλα.

Οι βουλευτές ενημέρωσαν τον κ. Πιτσιόρλα για την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας του Δήμου Κατερίνης περί ανάκλησης της απόφασης του Ταμείου να προχωρήσει στην εκποίηση δημόσιας παραθαλάσσιας έκτασης 51 περίπου στρεμμάτων.

Την απόφαση αυτή του Συμβουλίου της Δ.Κ. Καλλιθέας οι βουλευτές την στηρίζουν επειδή, σε περίπτωση εκποίησης της έκτασης, πρόκειται να ακυρωθεί το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στην ακτή και στη θάλασσα χιλιάδων πολιτών στο συγκεκριμένο σημείο και πρόκειται να εγκαταλειφθούν τουριστικά επενδυτικά σχέδια, που στηρίζονται στη δυνατότητα χρήσης του δικαιώματος αυτού.

Ο κ. Πιτσιόρλας δεσμεύθηκε ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα επανεξετάσει το θέμα.

Περαιτέρω ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις δυνατότητες αξιοποίησης ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ στο Νομό Πιερίας".

Έκταση με τουριστική δυναμική

Η πώληση, όπως έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.e-publicrealestate.gr, αφορά δύο μη όμορες εκτάσεις 43.482,18 τ.μ. και 5.49 τ.μ. (συνολικά 48.976,18 τ.μ.) παραθαλάσσιες, αμμώδεις και τοπικά ελώδεις, δίχως κτίσματα.

Ως θέση του ακινήτου προσδιορίζεται η "παραλιακή ζώνη Καλλιθέας Κατερίνης, Δήμος Κατερίνης, Π.Ε. Πιερίας".

Στην περιγραφή του ακινήτου αναφέρεται επίσης πως αποτελεί "τουριστικό θύλακα χαμηλής δυναμικότητας, πλησίον όμως δυναμικών τουριστικών, παραθαλάσσιων οικισμών. Η ευρύτερη περιοχή και περισσότερο η Παραλία Κατερίνης είναι κατεξοχήν περιοχή τουρισμού και παραθερισμού.

Τα ακίνητα απέχουν οδικώς 10 χλμ από την Κατερίνη, 70 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και 440 χλμ. από την Αθήνα.

Όσον αφορά το διαγωνισμό, αυτός ξεκίνησε στις 18 Ιανουαρίου 2016 (στις 9:00 π.μ.) και θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου 2016 (στις 14:00), δηλ. σε ενάμιση περίπου μήνα.

ΛΑΕ: Μεσάζοντες στο ξεπούλημα ή προκλητική αφέλεια;

Αντιδρώντας στο δελτίο τύπου των βουλευτών, η Λαϊκή Ενότητα Πιερίας σε ανακοίνωσή της με τίτλο "Μεσάζοντες στο ξεπούλημα οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας ή προκλητική αφέλεια;", υπογραμμίζει πως "προφανώς δεν υπήρξε καμιά διαβεβαίωση και τονίζει πως ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας "σε ιδιωτικά αρπαχτικά συμφέροντα".

Συγκεκριμένα, η ΛΑΕ αναφέρει:

"Δελτίο τύπου που δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά από αυτά που επιχειρεί να απαντήσει εξέδωσαν οι μνημονιακοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.

Αφού προφανώς δεν εισέπραξαν καμία διαβεβαίωση από το "κράτος" Πιτσιόρλα για την έκταση στην παραλία Καλλιθέας, συζήτησαν όπως αναγράφεται στο δ.τ. για "τις δυνατότητες αξιοποίησης ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ" στο νομό μας.

Μα το ΤΑΙΠΕΔ, εκ του ρόλου του εκποιεί την δημόσια περιουσία σε ιδιωτικά αρπαχτικά συμφέροντα.

Ποιες άλλες δυνατότητες αξιοποίησης θα μπορούσαν να υπάρξουν από κει μέσα;

- Δεν γνωρίζουν τον σκοπό της σύστασης του ΤΑΙΠΕΔ οι βουλευτές Πιερίας; 
- Δεν γνωρίζουν ότι πρόκειται να απορροφηθεί, σύμφωνα με τις εντολές των δανειστών σε ένα νέο υπερταμείο ξεπουλήματος με ελεγχόμενη διοίκηση από τους δανειστές; 

Να τους πληροφορήσουμε λοιπόν ότι το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλάει την ιστορία και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού για τα χρωστούμενα στους κερδοσκόπους. Οι ίδιοι τα λέγανε πριν την μνημονιακή κολοτούμπα. Ιδιαίτερα στην Πιερία έχει ανοίξει η όρεξη για τα φιλέτα της δημόσιας περιουσίας και με αγώνες μέχρι σήμερα έχουν περισωθεί.

Η Λαϊκή Ενότητα αγωνίζεται και καλεί όλους τους Πιεριείς σε αγώνα ενάντια σε όλα τα μνημόνια που υποθηκεύουν τον λαό μας, τις νέες γενιές, τα χώματα, την θάλασα και τον αέρα του τόπου μας".

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

ΤΑΙΠΕΔ Κορινός Παραθαλάσσια Έκταση 49Στρεμ. Πώληση ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΕ Βολυευτές Πιερίας
Scroll to Top