Πέμπτη 14 Νοε 2019 5:08      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στοχευμένοι έλεγχοι την περίοδο της Πρωτομαγιάς

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν όλη την περίοδο του εορτασμού της Πρωτομαγιάς, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την αντιμετώπιση των επικίνδυνων παραβάσεων σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική.

271 συνεργεία  ελέγχων

Αναλυτικά συγκροτήθηκαν συνολικά 271 συνεργεία τροχονομικών ελέγχων, ελέγχθηκαν 10.596 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.897 παραβάσεις, ως ακολούθως:770 για υπερβολική ταχύτητα,68 για μέθη, 42 για μη χρήση ζώνης ασφάλειας, 33 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα,28 για μη χρήση κράνους,26 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,20 για αντικανονικό προσπέρασμα,12 για αντικανονικούς ελιγμούς,7 για χρήση κινητών τηλεφώνων,6 για παραβίαση προτεραιότητας,885 για λοιπές παραβάσεις.Την αντίστοιχη περσινή περίοδο της Πρωτομαγιάς βεβαιώθηκαν συνολικά 1.231.

Υπόθεση όλων μας η οδική  ασφάλεια

Υπενθυμίζεται σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας. Οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας.Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας.Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος.Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη.Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα.Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ.Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς. Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Τροχαία Έλεγχοι

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top