Τρίτη 2 Ιουν 2020 1:21      

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας

Επίσημη επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο πραγματοποίησε χθες το πρωί ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, στο πλαίσιο της συνάντησης της διοικητικής επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).

 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι:

«Οι θεσμοί οφείλουν να καταλάβουν ότι η Ελλάδα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, αλλά και εκείνοι πρέπει να εκπληρώσουν τις δικές τους, και ιδίως να αντιληφθούν ότι πρέπει να διορθωθούν λάθη του προγράμματος που δεν οφείλονται, ούτε στον ελληνικό λαό, ούτε, βεβαίως, στην επιχειρηματική κοινότητα. Είναι λάθη δικά τους».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ακόμη ότι μόνο με τη διόρθωση αυτών των λαθών - και την τήρηση, βέβαια, των δικών μας υποχρεώσεων - η ελληνική οικονομία θα αποκτήσει τη σταθερότητα εκείνη και την αναπτυξιακή προοπτική που επιβάλλεται, έτσι ώστε να αναπτυχθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία. Τέλος, τόνισε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηριου Πιερίας, επεσήμανε ότι πρέπει, πλέον, η πολιτεία και οι δομές της να αντιληφθούν έστω και την ύστατη στιγμή τις ανάγκες και τις θυσίες του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας μέσω του ιδιωτικού τομέα, στον οποίο αναφέρθηκε ως μοναδικό σταθερό πυλώνα ανάπτυξης.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατέληξε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, και με δεδομένο το πρόβλημα του προσφυγικού, είναι εξαιρετικά χρήσιμο το γεγονός ότι αυτήν την κρίσιμη στιγμή, στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας βρίσκεται ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος μπορεί να ασκήσει την επιρροή του - στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του - εντός και εκτός Ελλάδας.

Επίσης ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε σε ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα ενώ θα έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί ή αντιμετωπιστεί εδώ και πολύ καιρό, όπως είναι το θέμα του παραεμπορίου και  ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για τις δράσεις του Επιμελητηρίου Πιερίας, αποσπώντας τα ευμενή σχόλια του Προέδρου για τον θεσμό.  

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Πρόεδρος Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος Επιμελητήριο Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου
Scroll to Top