Παρασκευή 28 Φεβ 2020 16:26      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στους πρόποδες του Ολύμπου το 19ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Το  19ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο  με τίτλο :«Η συμβολή των δασικών οικοσυστημάτων στην ορεινή οικονομία και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος», διοργανώνει η Ελληνική Δασολογική Εταιρεία στο Λιτόχωρο, από τις 29 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου. Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου  και ώρα 18:00 στο αμφιθέατρο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

Το Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο

Το Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο διεξάγεται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετική πόλη της Ελλάδας και αποτελεί το κορυφαίο επιστημονικό γεγονός σε εθνικό επίπεδο για τη Δασολογική Επιστήμη.

Οι επισκέπτες αυτή τη φορά αυτή τη χρονιά θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τη γοητεία της φύσης του Ολύμπου που αποτελεί ένα μεγάλο σύμβολο μύθου και ιστορίας του Ελληνισμού, με παγκόσμια αναγνώριση. «Το Λιτόχωρο είναι ημιορεινή κωμόπολη, χαρακτηριστικό για τη σύνθεση φυσικών και παραδοσιακών χρωμάτων. Είναι διάσημο για την τοποθεσία του αφού είναι στους πρόποδες του Ολύμπου, ενώ παράλληλα απέχει λίγα χιλιόμετρα από τις όμορφες ακτές της Πιερίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ελληνική Δασολογική Εταιρία.

Επιστήμονες από Ελλάδα και εξωτερικό

Επιστήμονες από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, εθνικά και διεθνή ερευνητικά ινστιτούτα καθώς και από εθνικές και διεθνείς περιβαλλοντικές οργανώσεις αναμένεται να μοιραστούν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους και τους προβληματισμούς τους για σύγχρονα ζητήματα όπως η αειφορική διαχείριση των δασών, η χρήση των νέων τεχνολογιών στον ευρύτερο αγροπεριβαλλοντικό τομέα, η σημασία των επιστημονικών δικτύων στην προστασία της φύσης, οι πράσινες τεχνολογίες, το διαδίκτυο και η επιχειρηματικότητα κ.α.

Πρόκειται για σημαντικό γεγονός όχι μόνο από επιστημονικής πλευράς, αλλά και οικολογικής, επαγγελματικής, τουριστικής και γενικά δραστηριοποίησης της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας σε θέματα σχετικά με το αντικείμενο του Συνεδρίου, καθώς στο επίκεντρο της θεματολογίας του, βρίσκεται η συμβολή των δασικών οικοσυστημάτων στην ορεινή οικονομία και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Για τους συμμετέχοντες προβλέπεται πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα με ξεναγήσεις σε μέρη ενδιαφέροντος του Ν. Πιερίας και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Συνέδρια

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top