Κυριακή 7 Μαρ 2021 10:26      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκέντρωση στην πλατεία ελευθέριας και παράσταση διαμαρτυρίας

Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας  και στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προγραμματίζουν οι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο της απεργίας στις 24 Νοεμβρίου κάνοντας λόγο για « νέο γύρο επίθεσης  που ξεκίνησε από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, τις εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που κάθονται στους στημένους κοινωνικούς διάλογους και υπογράφουν «κοινά πορίσματα» έχει σκοπό να καταργήσει ό,τι εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει.

Τα αιτήματα

Στα αιτήματα των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι η  κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων των τελευταίων ετών. Η άμεση απόσυρση όλων των αντιεκπαιδευτικών νομοθετικών ρυθμίσεων για το «ενιαίου τύπου» Δημοτικό και Νηπιαγωγείο και την Ειδική Αγωγή. Η επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.  Η κατάργηση του νέου μισθολογίου και της αντιδραστικής αξιολόγησης στο δημόσιο, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την κάλυψη των απωλειών των δημοσίων υπαλλήλων. Η επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων. Η  προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας. Να μπει φρένο στη φορολογία των εργαζομένων και τέλος μόνιμη και σταθερή δουλειά χωρίς όρους και προϋποθέσεις μέσα από μαζικούς διορισμούς.

Οι διεκδικήσεις

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν  να μη γίνει καμία σύμπτυξη-συγχώνευση σχολείων και τμημάτων. Μαζικούς διορισμούς  μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών.15 νήπια-προνήπια ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α και Β τάξης. 20 μαθητές ανά δάσκαλο στις υπόλοιπες τάξεις του Δημοτικού. Ίδρυση νέων νηπιαγωγείων και σχολείων. Ενιαία, υποχρεωτική, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.

Πλατεία Ελευθερίας Διαμαρτυρία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικοί Αιτήματα διεκδικήσεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top