Παρασκευή 28 Φεβ 2020 17:10      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκινητική η εκδήλωση των μαθητών για τον δάσκαλο τους Νίκο Σαϊδέ

Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προς τιμήν του διδασκάλου και ιστορικού ερευνητή Νικολάου Σαϊδέ, οργανωμένη από τους μαθητές του που ευδόκησαν να τον έχουν δάσκαλο στη μακροχρόνια θητεία του σε  Σχολεία της Πιερίας. 

 Αρχικά παρουσιάστηκε από την Ιωάννα Γιδαράκου το πλαίσιο της εκδήλωσης και στη συνέχεια ο Γ. Ράπτης παρουσίασε συνοπτικά το συγγραφικό έργο του δασκάλου απλωμένου σε όλες τις φάσεις της ιστορίας του τόπου μας, καθώς και της Λαογραφίας και παράδοσης, στο μεγαλύτερο μέρος, δυστυχώς, σε χειρόγραφα και ανέκδοτο!!

Ακολούθησε μια μεστή ομιλία του τιμωμένου με τομή στο παρελθόν και τη σημερινή πραγματικότητα με τόλμη και άκρως πατριωτική προσέγγιση των όσων λαμβάνουν χώρα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, της κρίσης και της αθρόας εισδοχής και ροής ανεξέλεγκτα προσφύγων και μεταναστών, που αδυνατεί να τους απορροφήσει ο τόπος μας κ.λ.π. ευχαριστώντας συνάμα όλους που συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης. 

Οι συμβουλές προς τους μαθητές

Συνάμα η καθηγήτρια Χριστίνα Γεωργιάδου ανέγνωσε ένα σύνολο συμβουλών που απηύθυνε ο διδάσκαλος στους μαθητές του, που έχει ως εξής: 
Αγαπημένα μου παιδιά!

Αισθάνομαι χαρά μεγάλη που σας βλέπω, μετά από δεκαετίες. 

Προσπαθώ να γυρίσω πίσω τη μνήμη μου, να σας ιδώ και πάλι παιδάκια χαρούμενα και ευτυχισμένα!

 Κάποιους πιθανώς δε θα σας γνωρίσω… Μη στεναχωρηθείτε.. Θα σας γνωρίσουν τα γεροντικά  μάτια της καρδιάς μου, που μεγάλωσε και σας γνώρισε όλους, κρατώντας τις λευκές παιδικές- τις χαρούμενες – μορφές σας. 

Μεγαλώσατε, παιδιά μου, γίνατε κι εσείς – τουλάχιστον οι πιο πολλοί – πατέρες και μητέρες, γονείς υπεύθυνοι και σοβαροί. Κάποιοι από σας μάλιστα είστε ευτυχείς παππούδες,  μηνύοντάς μου ξεκάθαρα πως γέρασα πιά… 

Να ζείτε όλοι ευτυχισμένοι, με τις οικογένειές σας και τους ανθρώπους σας. 

Να σέβεστε, ν’ αγαπάτε και να τιμάτε τους γέροντες, τους γονείς και τα βλαστάρια σας, μεγαλώνοντάς τα ως Ελληνόπουλα, όπως τα θέλει η πατρίδα και τα ιδεώδη μας. 

Να προσφέρετε αγάπη και χαμόγελο στα παιδιά σας και στους ανθρώπους σας. Αν δώσετε θα πάρετε αγάπη. Να τηρείτε σταθερή θέση συμπεριφοράς προς τα παιδιά σας. Αγάπη, σοβαρότητα, αυστηρότητα και ποτέ … βαρβαρότητα! Κερδίστε την εμπιστοσύνη, την αγάπη γύρω σας…

Είστε πρότυπα ζωής για τα παιδιά σας. Δώστε τα ευκαιρίες δημιουργίας!

Εύχομαι από καρδιάς – προς εσάς και τις οικογένειές σας υγεία, αγάπη, ευτυχία και προκοπή.  Ο καλός Θεός να σας προστατεύει πάντοτε.

Σας περιμένω και πάλι. Θέλω να σας ξαναδώ- μετά από ενημέρωση σας στην παρουσίαση του βιβλίου για την Πιερία μας, που το συνέταξα για σας, είναι δικό σας, αφιερωμένο σε σας με πολλή αγάπη, σας ανήκει! 

Έκκληση μνήμης απευθύνω  προς όλους σας, με πολύ πόνο… ν’ αναπολήσουμε τους  συμμαθητές σας εκείνους που έφυγαν απ’ τη ζωή, κρατώντας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους: 

Παιδιά μου, εις το επανειδείν!

Νίκο Σαϊδές

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top