Πέμπτη 9 Απρ 2020 21:10      

Σύλλογος αγροτών - κτηνοτρόφων Κατερίνης “Δήμητρα”: Όχι στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι,

* Την ώρα που οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι βρισκόμαστε σε απόγνωση και αδιέξοδο από τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας, από την αδυναμία να τα βγάλουμε πέρα.

* Την ώρα που νοιώθουμε στο πετσί μας τις συνέπειες από τις αντιαγροτικές και αντιλαϊκές πολιτικές που μας οδηγούν στον αφανισμό και μαραζώνουν τα χωριά μας.

* Την ώρα που οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις παίρνουν μαζικό χαρακτήρα και απειλούν τα σπίτια και τα χωράφια μας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ οργανώνει το λεγόμενο «Αναπτυξιακό Συνέδριο» στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή ολόκληρης κυβερνητικής κουστωδίας, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό.

Στο Συνέδριο τους δε βρίσκουν θέση τα προβλήματα και οι αγωνίες μας. Η δήθεν «δίκαιη ανάπτυξη» που διαφημίζουν, δεν αφορά τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, ούτε τους άλλους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων, αλλά τους μεγαλοαγρότες, τους επιχειρηματίες και βιομηχάνους. Αυτούς που θέλουν τα προϊόντα μας σαν πάμφθηνη πρώτη ύλη, για να έχουν εξασφαλισμένα υψηλά κέρδη.

Προσπαθούν μάλιστα να παραπλανήσουν τους αγρότες και τους άλλους εργαζόμενους με την ψεύτικη προπαγάνδα «ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και επιστρέφουμε στην κανονικότητα», να μας βάλουν στην προσμονή ότι από την ανάπτυξη για το μεγάλο κεφάλαιο, θα πάρουμε κι εμείς κάποια ψίχουλα στο μέλλον.

Να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν τσιμπάμε. 
Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 28 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδάρης) και την πορεία προς το χώρο του συνεδρίου τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

* Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών, ώστε ν' αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού, του αίσχους των ανοιχτών τιμών και της εκτεταμένης απληρωσιάς των αγροτών από τους εμποροβιομήχανους.

* Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.

* Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομηχάνους.

* Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

* Κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές.

* Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

* Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.

* Συντάξεις αξιοπρέπειας για αγρότες και κτηνοτρόφους.

* ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.

* Να πληρωθούν από το Μιχαηλίδη οι απλήρωτοι καπνοπαραγωγοί.

Σύλλογος Αγροτών - Κτηνοτρόφων Πλειστηριασμοί Κατασχέσεις Αγροτικά

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top