Τρίτη 9 Μαρ 2021 11:38      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σύλλογος Γονέων - Πολίτες: Διαμαρτυρίες για την κλειστή γέφυρα στον Κορινό

Σε σοβαρότατο πρόβλημα για τους κατοίκους του Κορινού αλλά και πολλούς επισκέπτες της περιοχής δημιουργεί η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αερογέφυρας Κορινού. Έντονες ως εκ τούτου οι διαμαρτυρίες των κατοίκων (δημοσιεύονται παρακάτω).

 

Επικοινωνήσαμε με την αρμόδια εκπρόσωπο της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου η οποία μας διαβεβαίωσε ότι οι εργασίες (Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος) θα ολοκληρωθούν σύντομα. Το αργότερο μέχρι τέλος του μήνα θα γίνει η πλήρης παράδοση του έργου. Η ίδια σημείωσε ότι για οτιδήποτε σχετικό οι οποιοδήποτε ενδιαφερόμενοι κάτοικοι ή άλλοι μπορούν πάντα (όπως το έκαναν ήδη αρκετοί ως τώρα) να απευθύνονται στην εταιρία για άμεση και υπεύθυνη πληροφόρηση. 

 

ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

 

Οι γονείς 

 

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Κορινού εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία του για τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό του κόμβου του Κορινού, στα πλαίσια των εργασιών συντήρησης που γίνονται από την εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου». Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις για την ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση της γέφυρας σε κυκλοφορία ως τις 31 Αυγούστου, η γέφυρα παραμένει κλειστή λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 

Το γεγονός αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα μετακίνησης στο 1/3 περίπου των μαθητών του σχολείου οι οποίοι προέρχονται από τις Τοπικές Κοινότητες Νέας Τραπεζούντας, Κάτω Αγίου Ιωάννη, Κούκου και Σεβαστής, καθώς είναι υποχρεωμένοι να διανύουν καθημερινά διπλάσια χιλιομετρική απόσταση. Επιπροσθέτως επιμηκύνεται ο χρόνος που απαιτείται για την πρόσβασή τους στο σχολείο καθώς αναγκάζονται να ξυπνούν καθημερινά νωρίτερα από τις 6 το πρωί και να επιστρέφουν κατάκοποι στα σπίτια τους μετά τις τρεις το μεσημέρι. 

 

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει επίσημα καμία συγκεκριμένη δέσμευση για την  ημερομηνία παράδοσης της γέφυρας του Κορινού στην κυκλοφορία καλούμε κάθε αρμόδιο φορέα της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της διοίκησης της εκπαίδευσης  να παρέμβει άμεσα στους υπεύθυνους της εταιρείας

 

«Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» και να απαιτήσει τη συμμόρφωσή τους στις αρχικές δεσμεύσεις που ανέλαβαν. Οι δυσμενείς επιπτώσεις που υπέστη η τοπική κοινωνία της περιοχής μας από τον συγκοινωνιακό της αποκλεισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να τερματιστούν άμεσα και να διασφαλιστεί στην πράξη η ισότητα των ευκαιριών στην εκπαίδευση με την ασφαλή και γρήγορη μεταφορά όλων των μαθητών από τις Τοπικές Κοινότητες στο κτιριακό συγκρότημα του Γυμνασίου-ΓΕΛ Κορινού.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                             

Ρούζου-Φουστάνα Αικατερίνη

 

Πολίτες 

 

Όταν αρχίζει ένα έργο, και πριν αρχίσει, είναι σκόπιμο να απαντώνται πάντα μερικά ερωτήματα: 

Είναι απαραίτητο;

 

Ποιος ο κατάλληλος χρόνος έναρξης;

Πότε γίνεται η αποπεράτωσή του;

 

Εναλλακτικός τρόπος εξυπηρέτησης όσων επηρεάζονται

Ερώτηση των ανθρώπων που επηρεάζεται η ζωή τους και ενημέρωση αυτών για όλα τα ανωτέρω

 

Σχετικά με την βελτίωση- επισκευή της γέφυρας του Κορινού, δεν είμαστε τεχνικοί, δεν μπορούμε να έχουμε τεκμηριωμένη γνώμη.

 

Για τον χρόνο έναρξης των εργασιών, ο υπεύθυνος για τη επισκευή – συντήρηση της γέφυρας προφανώς είναι υπηρέτης συμφερόντων όλων των άλλων εκτός του οικισμού Κορινού… αυτό είναι πρόδηλο… αποδεικνύεται άλλωστε από τον οικονομικό μαρασμό του χωριού.

 

Για τον χρόνο αποπεράτωσης, υπάρχουν ή υπήρχαν για σωστότερη διατύπωση, μόνο διαρροές  - 10 Αυγούστου – τέλος Αυγούστου – αρχές Σεπτέμβρη – τέλη Σεπτέμβρη – και ένας Θεός γνωρίζει πότε, εξάλλου με 2-3 εργαζόμενους που καθημερινά δουλεύουν, δεν υπάρχει αισιοδοξία για φέτος. Ένας από τους εργαζόμενους, ο οποίος κατάγεται από άλλο Νομό και ήρθε για να εργαστεί στο αναφερόμενο έργο, δήλωσε ότι ο εργοδότης του τον ενημέρωσε για εργασίες διάρκειας 2 ετών. Υπάρχει έλεγχος; Υπάρχει Δημοτική Αρχή; Υπάρχει νόμος;

 

Όσο για τους εναλλακτικούς τρόπους εξυπηρέτησης;… Θα μας πείτε πως κάνατε και διαγράμμιση στους χωραφόδρομους! Εγγυάστε την ασφάλεια της στενής Γερμανικής γέφυρας; Βελτιώσατε έστω αυτούς τους άθλιους δρόμους; Κάνατε καμία ενέργεια να ανοίξουν οι πόρτες που βρίσκονται στα ΣΕΑ; (οι οποίες ποτέ δεν είχαν κλείσει μέχρι σήμερα) Ξαφνικά μας προβάλετε λόγους ασφαλείας. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

 

Φροντίσατε ποτέ να «τραβήξετε το αυτί» της εταιρίας που βρίσκεται στον παράδρομο προς Θεσσαλονίκη, πίσω από τον σταθμό ανάπαυσης αυτοκινήτων,

να αποκαταστήσει τον δρόμο που η ίδια κατέστρεψε, εξάλλου το αντικείμενό της είναι συναφές.

 

Όσο για ενημέρωση σχετικά με τα ανωτέρω… είναι όνειρο φθινοπωρινής νυκτός, αφού η θερινή έχει περάσει μαζί με την αρχικώς δοθείσα ημερομηνία παράδοσης του έργου.

 

Κύριε Δήμαρχε  -  Κυρία Αντιπεριφεριάρχη -  Κύριοι Βουλευτές όλων των κομμάτων, εσάς σας αγγίζουν τα προβλήματά μας εν μέσω κρίσης ή πέρα βρέχει;

Κύριε Εισαγγελέα Κατερίνης, υπάρχουν κάπου ευθύνες; 

Εμείς τι άλλο να πούμε; Τι να κάνουμε;

Παυλίδης Χρήστος      Ποιμενίδης Παναγίωτης Ελευθεριάδης Μηνάς

Έντονες διαμαρτυρίες Πολίτες Κορινός Γέφυρα Κορινού

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top