Κυριακή 26 Μάιος 2019 10:02      

Σύλλογος Κρητών Ν. Πιερίας «Οι Σταυραετοί» - Γιόρτασε τη Μάχη της Κρήτης

Για μια ακόμη φορά ο Σύλλογος Κρητών Κατερίνης «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» γιόρτασε τη μάχη της Κρήτης με όλη τη μεγαλοπρέπεια και σοβαρότητα που αρμόζει σε ένα μεγάλο γεγονός. Η ιστορική μάχη η οποία αποτέλεσε την πρώτη αντίσταση κατά των Γερμανών, στάθηκε το έναυσμα της καθολικής λαϊκής αντίστασης πανευρωπαϊκά κατά του Γερμανού κατακτητή.

Tον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε εντός του ναού, ο Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης Παναγιώτης Αλεκάκης.

Πολλά έχουν ειπωθεί για τον ηρωισμό του κρητικού λαού, από τον Ουίστον Τσόρτσιλ, τον Αδόλφο  Χίτλερ, τον Στρατηγό Φράιμπεργκ και άλλους. Από τα πλέον χαρακτηριστικά είναι αυτό που ανέφερε ο Πάτρικ Φέρμορ Άγγλος ταγματάρχης που συμμετείχε στην απαγωγή του Κράιπε και που λάτρεψε την Κρήτη (οι Κρητικοί μάλιστα του έδωσαν και το παρατσούκλι “Φιλεντέμ”): "Κατά τη Μάχη της Κρήτης, η ανδρεία και το πνεύμα των Κρητών γέμισαν τις σελίδες του παγκόσμιου τύπου. Η μάχη αυτή έγινε θρύλος και στα μάτια ολόκληρου του κόσμου η λέξη "Κρητικός" έγινε συνώνυμη με τις λέξεις "Πολεμιστής" και "Ήρως"  

Δικαιωματικά ο πρόεδρος του Συλλόγου «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» αφιέρωσε μαντινάδα στους ηρωικούς νεκρούς της μεγαλονήσου, που τραγούδησε ο ίδιος κατά την εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στο Σβορώνο, όπου δεν έλειψε κανείς. 

Η δεξίωση που ακολούθησε στον καταπράσινο και πολύ περιποιημένο χώρο του νεόδμητου  εξωκλησίου του Αγίου Νικολάου, όπου ενημερωτικά αναφέρουμε τελούνται δεξιώσεις γάμων, βαπτίσεων και γενεθλίων, υπήρξε τόπος συνάντησης ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τα  κοινά  και θέτουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία των κατοίκων της πόλης. 

Ήταν εκεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Τζαμακλής, η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, η πρ. βουλευτής Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κατερίνης Νίκος Παπαζιώγας και Κώστας Τσιουκάνης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Φώτης Δρούγκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στέφανος Μπιτόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κατερίνης Παναγιώτης Μπερεδήμας, Θωμάς Παπαδημητρίου και Γιώργος Κυριακίδης, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθανάσιος Λιακόπουλος, η πρ. βουλευτής Μαρία Μίχου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας κ. Τζίμας, o εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, εκπρόσωπος της Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, ο Φώντας Μπαραλιάκος, ο Δημήτριος Μπέης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης, η Μαρία Σωτηριάδου εκ μέρους της Θρακικής Εστίας Κατερίνης, ο κ. Γκούτζας ως εκπρόσωπος της Εστίας Πιερίδων Μουσών και η Κατερίνα Κορομπήλη ως Κρητικοπούλα. 

Μάχη της Κρήτης Σύλλογος Κρητών Ν. Πιερίας «Οι Σταυραετοί» Εκδήλωση μνήμη

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top