Κυριακή 26 Μάιος 2019 14:22      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συμμέτοχη του συλλόγου μικρασιάτικων στις εκδηλώσεις του Πάρκου των Χρωμάτων

Την ολοήμερη συμμετοχή του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μέλη του, οι φίλοι και όσοι παραβρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις του Πάρκου των Χρωμάτων, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017.
Από το πρωί το προεδρείο του Συλλόγου, στόλισε με Μικρασιάτικα χρώματα το ξύλινο σπιτάκι που παραχωρήθηκε από το δήμο. Φορεσιές, φωτογραφίες της χορωδίας και του χορευτικού, το λάβαρο του Συλλόγου, καθώς και χριστουγεννιάτικα στολίδια κόσμησαν δίνοντας γιορτινή ατμόσφαιρα.
Δυναμική η παρουσία του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας, ξεσήκωσε με το κέφι του και τη ζωντάνια του, όσους πέρασαν να μας δουν.
Ο κόσμος μαζεύτηκε  νωρίς το απόγευμα και  όλοι γεύτηκαν μοναδικά πολίτικα και άλλα κεράσματα συνοδευόμενα από κρασί, και σπιτικά λικέρ που ετοίμασαν με μεράκι και ξεχωριστή διάθεση τα μέλη του Δ.Σ και μέλη του Συλλόγου. Όλα χειροποίητα, εύγευστα… να φέρουν μνήμες μιας άλλης εποχής.
Το γλέντι κράτησε αρκετές ώρες, με νοσταλγικά μικρασιάτικα τραγούδια από την χορωδία του Συλλόγου, ενώ τα χορευτικά τμήματα ξεσήκωσαν τους περαστικούς.
Φέτος είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την προετοιμασία της παρασκευής του παραδοσιακού Σάμαλι. Ενός γνήσιου μικρασιατικού γλυκού, που είχε ετοιμάσει η αντιπρόεδρος κ. Ρούλα Πλετσκοπούλου, ενώ το παρουσίασε η κ. Ανατολή Γερονάτσιου. Ένα γλυκό φερμένο από τις πατροπαράδοτες κουζίνες των γιαγιάδων μας.
Το τμήμα φιλαναγνωσίας κάλεσε τα παιδιά και τους διάβασε επίκαιρα χριστουγεννιάτικα παραμύθια, ενώ παράλληλα τα παιδιά ζωγράφισαν τις δικές του χριστουγεννιάτικες καρτούλες και έστειλαν γράμμα στο Αη Βασίλη, έχοντας πάντα δίπλα τους την έφορο βιβλιοθήκης κ. Ράνια Αναστασιάδου.
.
Το κουτί των ευχών (μια σκέψη και επιθυμία της γραμματέας κ. Βαλεντίνας Χατζηκωνσταντίνου), ενεργοποίησε φέτος ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας, όπου οι καλύτερες ευχές που λάβαμε θα δημοσιευθούν προσεχώς στο διαδίκτυο και στο προφίλ του Συλλόγου μας, ενώ η καλύτερη παιδική ευχούλα θα βραβευτεί από το Σύλλογό μας, με ένα παιδικό βιβλίο.
Ακούραστοι όπως πάντα Ο πρόεδρος κ. Αναστάσιος Μπογιατζής, ο ταμίας κ. Άκης Φωκαϊδης και η έφορος των τμημάτων κ. Όλγα Σεφεριάδου, που ήταν επί ποδός για ότι χρειάστηκε για αυτή την όμορφη παρουσία.
Λάβαμε πολλές ευχές από όλους και δώσαμε άλλες τόσες… είθε να βγουν αληθινές.
Εμείς οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά, τους διοργανωτές του Πάρκου των Χρωμάτων, για την ευκαιρία που δώσανε στο Σύλλογο μας, να προσθέσει την δική του ιδιαίτερη πινελιά.
Να δώσει…
Χρώματα… Αρώματα… και Γεύσεις που ποτέ δεν ξεχνάμε… 
Χρώματα… Αρώματα… και Γεύσεις που οφείλουμε να διατηρούμε και να προβάλουμε. 
Χρώματα… Αρώματα… και Γεύσεις απ΄ τις Αλησμόνητες Πατρίδες.

Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους!!!
                                              Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αναστάσιος Μπογιατζής                                               Βαλεντίνα Χατζηκωνσταντίνου
                                          

Σύλλογος Μικρασιατικών Πιερίας εκδηλώσεις Πάρκο των χρωμάτων

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top