Τετάρτη 5 Αυγ 2020 16:23      

Συναντήσεις του Διευθυντή Γ. Καζταρίδη στα σχολεία δευτεροβάθμις εκπαίδευσης της Πιερίας

H καθιερωμένη συνάντηση των Διευθυντών των σχολικών μονάδων Πιερίας  με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννη Καζταρίδη, πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά.  Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Συντονιστής εκπαιδευτικού έργου του 3ου ΠΕΚΕΣ, κ. Αθανάσιος  Χαρίσης.

Βιβλία και εκπαιδευτικοί στα σχολεία

Ο κ.  Καζταρίδης εξέφρασε τη θετική διαπίστωση ότι τα σχολεία έχουν στελεχωθεί έγκαιρα με εκπαιδευτικό προσωπικό, έχουν εφοδιαστεί με τα βιβλία και ετοιμάστηκαν σχολικές αίθουσες για κάθε τάξη και τμήμα ώστε να  μπορούν από την ημέρα του Αγιασμού να ανακοινώσουν πρόγραμμα και να διανείμουν βιβλία στους μαθητές.  Στη συνέχεια, ζήτησε από  τους Διευθυντές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετεγγραφές των μαθητών και να τηρούν τόσο το γράμμα όσο και το πνεύμα του νόμου. Επιμέρους θέματα, όπως η τήρηση προθεσμιών, οι άδειες των εκπαιδευτικών, η αποστολή των ωρολογίων προγραμμάτων και η ορθή και απαρέγκλιτη ενημέρωση  του  συστήματος «My School» τέθηκαν επίσης από τον κ. Καζταρίδη, ο οποίος υπενθύμισε κύρια σημεία της νομοθεσίας και ενημέρωσε για τις πρόσφατες διευκρινήσεις και οδηγίες. Έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι δεν υπήρξαν συγχωνεύσεις σχολείων αλλά και στην αναγκαιότητα μεταστέγασης των ειδικών σχολείων καθώς και  δημιουργίας νέου κτηρίου για στέγαση του Μουσικού Σχολείου.

Αναβάθμιση των υπηρεσιών

Θετική αναφορά έγινε  στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  οι οποίες έχουν αναβαθμιστεί και εξελιχθεί. Στόχος παραμένει η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των σχολείων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών τους. Φιλοδοξία είναι να περιοριστεί στο ελάχιστο ο χρόνος εξυπηρέτησης των πολιτών.

«Να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους»

Κλείνοντας ο κ. Καζταρίδης, κάλεσε τους Διευθυντές να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους προς όφελος των παιδιών, των γονιών και της κοινωνίας έχοντας πάντοτε στο νου τους ότι στόχος της παιδείας είναι να αναδεικνύει τη γνώση μέσα από παραγωγικές δράσεις, ενσωματώνοντας τις παραδόσεις του τόπου μας και να φανερώνει την ανθρωπιστική της διάσταση, καλλιεργώντας το δίκαιο, την ισονομία, τη συνεργασία, τη διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη και την ελευθερία. Τότε μόνο το σχολείο θα είναι σχολείο ελεύθερων ατόμων.

Από την πλευρά του  ο κ. Χαρίσης κάλεσε τους Διευθυντές να πραγματοποιήσουν προγράμματα αειφορίας και άλλων θεματικών στις σχολικές τους μονάδες. Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους ερωτήσεις και ακολούθησε συζήτηση εφ΄όλης της ύλης. Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Καζταρίδης ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους αλλά και το Διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ, κ.  Καρακούση Αθανάσιο για το συντονισμό της συζήτησης  και την άψογη φιλοξενία που παρείχε.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top