Σάββατο 24 Αυγ 2019 23:28      

Συνάντηση Φυσικοθεραπευτών Πιερίας με την Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σκουφά Ελισσάβετ

Το περιφερειακό τμήμα των φυσιοθεραπευτών, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της παιδείας, ζήτησε συνάντηση με την βουλευτή του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ κ. ΣΚΟΥΦΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ με σκοπό την ανάλυση των όσων οδήγησαν στην ξαφνική 24ωρη απεργία των ιδιωτικών εργαστηρίων και 48ωρη των συναδέλφων στις δημόσιες δομές υγείας.

  Απο την κ. Σκούφα δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις των τροποποιήσεων που υπέστη το νομοσχέδιο, ώστε να οδηγηθούμε στην ίδρυση των μονοτμηματικών σχολών ΤΕΦΑΑ ως μη ενταγμένες στις αντίστοιχες επιστημών υγείας. Πρέπει να τονίσουμε ότι αυτό αποτελούσε πάγια θέση του πανελληνίου συλλόγου φυσιοθεραπευτων (ΠΣΦ) και μετά απο πολυήμερες συζητήσεις είτε στα κατά τόπους γραφεία των βουλευτών είτε σε κυβερνητικό επίπεδο, βρέθηκε κοινή συνισταμένη προσέγγισης των παραμέτρων καταφέρνοντας με συγκεκριμένη επιχειρηματολογία να αποδείξουμε την αναγκαιότητα  διαχωρισμού  προς όφελος της κοινωνίας και διασφαλίζοντας παράλληλα την δημόσια υγεία. Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε εξαρχής πως η θέση των φυσικοθεραπευτών δεν ήταν επιθετική αλλά ξεκάθαρη και ουσιαστική, αποδεχόμενη ταυτοχρόνως την παρουσία κάθε είδους φορέα στην κοινότητα των ασθενών απλά και μόνο έχοντας το εφόδιο της εξειδικευμένης γνώσης κι εμπειρίας. Η αλήθεια είναι πως η αλλαγή των  επιμέρους σημείων βρήκε σύμφωνη μεγάλη μερίδα των βουλευτών που δεν θα ήθελαν συγκρούσεις ακαδημαϊκού υπόβαθρου με καμία ειδικότητα.

 Το επόμενο μεγάλο θέμα που συζητήθηκε αφορά τα κολλέγια και ο τρόπος που θα οδηγηθούμε σε μια δίκαιη απόδοση ισοδύναμων κριτηρίων, αλληλένδετα με τα επαγγελματικά δικαιώματα, ναι μεν σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες αλλά παράλληλα προσαρμοσμένα κατάλληλα στις ανάγκες και τις συνθήκες στη χώρα μας. Η κ. Σκούφα σε απάντηση των όσων περιγράψαμε, ζήτησε από πλευράς μας να υπάρχει συνεχής επικοινωνία μεταξύ μας, και υπογράμμισε οτι τίποτα δεν τελεσιδικεί αν δεν προηγηθεί διάλογος των εκατέρωθεν πλευρών. Ευελπιστεί επιπρόσθετα, ότι η ¨΄φυσικοθεραπείᨴ είτε στον εκπαιδευτικό της πυρήνα είτε στην επαγγελματική της ζύμωση δεν θα βρεθεί ξανά στην ίδια δυσάρεστη θέση.

 Τέλος, η δ.ε του π.τ Πιερίας παρέδωσε έγγραφο βασιζόμενο στις προτάσεις του ΠΣΦ, στις απόψεις του περιφερειακού τμήματος αθροίζοντας τις φωνές διαμαρτυρίας που ακούστηκαν στην τελευταία έκτακτη συνέλευση των μελών.'

Για την δ.ε

Μπάναλης Παναγιώτης(πρόεδρος)

Καραγιάννη Ελένη(γραμματέας)

Βασιουρή Αγνή(ταμίας)

Φυσιοθεραπευτές Πιερίας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top