Σάββατο 23 Ιαν 2021 18:49      

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη με νέους από Ρουμανία, Πολωνία, Σερβία και Ελλάδα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, επισκέφθηκαν χθες  σαράντα νέοι από Ρουμανία, Πολωνία, Σερβία και Ελλάδα, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ για τον τομέα της νεολαίας με τίτλο  «Share your identity», που υλοποιείται από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και το Πνευματικό της Κέντρο ''Ο ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ''.

Το πρόγραμμα  «Share your identity»

Η δράση που ξεκίνησε την Τετάρτη 21 Αυγούστου , στο συγκρότημα των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων στο Σβορώνο, περιλαμβάνει την κινητικότητα νέων, ηλικίας 16-22 ετών και έχει ως σκοπό να φέρει σε επαφή νέους και νέες από τέσσερις διαφορετικές χώρες, προκειμένου να ανταλλάξουν στοιχεία της πολιτιστικής ταυτότητας της κάθε χώρας.

Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, καλωσόρισε στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας τα παιδιά και τους επικεφαλής ιερείς της κάθε χώρας και το Συνεργάτη του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ. Βασίλη Δήμου και συζήτησε μαζί τους για τους στόχους του προγράμματος, που αφορά την κατανόηση των διαφορετικών πτυχών της πολιτιστικής κληρονομιάς της κάθε χώρας, τη βελτίωση των δεξιοτήτων των νέων, τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων πολιτιστικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας καθώς και την ενίσχυση της ταυτότητας του Ευρωπαίου πολίτη.

Τα πλεονεκτήματα του προγράμματος Erasmus

Η κ. Σοφία Μαυρίδου, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του προγράμματος Erasmus, στην ελληνική φιλοξενία και εξέφρασε την πεποίθηση πως οι νεαροί επισκέπτες θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές της Πιερίας, όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Παράλληλα, τόνισε, ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, πάντα υποστηρίζει και προωθεί δράσεις, που αφορούν τους νέους, την εκπαίδευση και το μέλλον τους αλλά και προγράμματα που συμβάλουν στην προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ευχήθηκε στα παιδιά ευχάριστη διαμονή, τους πρότεινε να επισκεφθούν τα μνημεία και τα αξιοθέατα της περιοχής και τους προσέφερε βιβλία για την Πιερία. Τα παιδιά ευχαρίστησαν την κ. Μαυρίδου για τη συνάντηση και την προσκάλεσαν στα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας, με θέμα την πολιτισμική κληρονομιά, που θα πραγματοποιηθούν, την  Τρίτη 27 Αυγούστου 2019 και ώρα 7μμ στην Αστική Σχολή Κατερίνης.

Σοφία Μαυρίδου

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top