Τρίτη 27 Οκτ 2020 14:59      

Συνάντηση της βουλευτή Μπ. Σκούφα με τις διευθύντριες ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ

Συνάντηση  με τις Διευθύντριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Φλώρα Σορώτου και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μεταξία Τσιαργαλή πραγματοποίησε η βουλεύτρια Πιερίας (ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία) Μπέττυ Σκούφα.  Η βουλεύτρια αφού ευχήθηκε στις νεοτοποθετηθείσες διευθύντριες κάθε επιτυχία στο έργο τους, συζήτησε μαζί τους θέματα που αφορούν την ετοιμότητα στη λειτουργία των σχολείων την εποχή του κορωνοϊού.

Ενημέρωση για τυχόν ελλείψεις

Συγκεκριμένα ζήτησε να ενημερωθεί για τυχόν ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, για την επάρκεια σε υγειονομικό υλικό (μάσκες, αντισηπτικά, καθαριστικά) καθώς και για το εάν υπάρχει επαρκής αριθμός σχολικών καθαριστριών κι αν υπογράφηκαν οι συμβάσεις  εργασίας τους. Σημαντικός στόχος, τονίστηκε, πρέπει να είναι η ετοιμότητα των σχολείων, ώστε  καθαρά και με ασφάλεια να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς. «Οι τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα πρέπει οπωσδήποτε να παραταθούν ώστε να καλύπτουν όλη τη σχολική χρονιά», επισημάνθηκε.

Ικανοποιητικός βαθμός ετοιμότητας, ανάγκη να τηρηθούν τα μέτρα

Οι διευθύντριες εκπαίδευσης ανέφεραν πως οι σχολικές μονάδες του νομού βρίσκονται σε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας και ότι θα λειτουργήσουν σύμφωνα με όσα προβλέπονται, για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη  διασφάλιση της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Πρόσθεσαν ακόμη πως είναι αναγκαίο να τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας Δημόσιας Υγείας, και ζήτησαν τη συνεργασία όλων, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top